На Тернопільщині все ще розглядають справу про вбивство

Без імені

Відтепер, справу про вбивство Ірини Мукоїди розглядатимуть в Чортківському райсуді. Дата розгляду поки не відома.

За рішенням колегії апеляційного суду справа щодо вбивства розглядатиметься в Чорткові, – повідомив один із захисників Василя Гнатюка Андрій Русин.

- Оскільки підсудність збаразька, припускали, що можуть розглядати і там. Але у Збаражі немає присяжних. Чи висловить неповнолітній бажання, аби справу, в якій його обвинуватили, розглядав суд присяжних, – буде видно на першому попередньому засіданні, - каже адвокат.

Чи Василь виявляв таке бажання, адвокат мовчить, посилаючись на адвокатську таємницю.

Василь вимагає, щоб йому надали копії усіх матеріалів даної справи, адже його підзахисний може вивчати їх по декілька годин на день, про це повідомляє «Чортків Онлайн».

- У зв’язку з цією проблемою відбулось повернення обвинувального акту прокурору, оскільки у ньому присутні порушення прав людини. Створене клопотання, про надання слідчим копії матеріалів провадження, - каже Андрій Русин. - Однак слідчий і прокурор цього не зробили, мотивуючи тим, що це не є їхнім обов’язком. Тоді питання: яким чином ознайомитись з 9 томами протягом 10 діб? Тернопільський міськрайонний суд обмежив термін ознайомлення саме до 10 діб. За цей час ознайомитись з 9 томами справи нереально. У Тернопільському міськрайсуді слухати справу не можуть - практично всі судді вже долучились до неї. Одні давали санкцію, інші брали участь на етапі досудового розслідування. Та й присяжних мало – всього 8 чоловік. П’ятеро вже теж брали участь у підготовчому процесі і більше розглядати цю справу не мають права, бо вони можуть бути упередженими.

Мати Ірини розповідає, що немає можливості кожен раз приїжджати до Чорткова на засідання. Проблема у фінансовому становищі і те, що немає з ким залишити дітей.

- У нас безвихідь і я виходу поки не бачу, плач, не плач – не допоможе. Не знаю, може доведеться їхати на сезонні роботи в Польщу, а чоловік буде з дітьми. А як жити? У нашій хаті ще приписана Наталка – рідна мати Ірини. Вона понад 12 років за кордоном, тому субсидій нам не дають. Словом, нічого доброго, - розповідає пані Ольга.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео