Підозрюваних у наркоторгівлі затримали оперативники Тернопільщини

1e16fea2aeeaa1b23540a234eb7b406a_L

Групу з ознаками організованої злочинності викрили на Тернопільщині оперативники управління стратегічних розслідувань. Четверо жителів міста та області влаштували на території обласного центру бізнес з продажу наркотичних речовин. Майже рік вони реалізовували жителям Тернопілля ацетильований опій та психотропні речовини - амфетамін.

Організатор заробітків - уродженець Теребовлянського району, 1981 року народження. В спільники собі взяв односельчанина та двох жителів Тернополя. Троє з них - раніше судимі за розбої та наркозлочини. Четвертий в поле зору правоохоронців не потрапляв, а до затримання працював медиком, пише «Досьє 102».

За словами виконуючого обов'язки начальника управління стратегічних розслідувань ГУНП в Тернопільській області Ярослава Ханаса, керівник угрупування самостійно варив опій, закуповував сировину та амфетамін. Виготовляв заборонені речовини за містом в приміщенні орендованої дачі.

Троє інших спільників займалися пошуком клієнтів та збутом сировини. Наркотики продавали в нічних клубах та розважальних закладах. Співпрацювала група з наркоторговцями з сусідніх областей та близького зарубіжжя.

Затримали четвірку зловмисників при в'їзді у Тернопіль працівники управління стратегічних розслідувань, підрозділу протидії наркозлочинності в області та бійці спецпідрозділу «КОРД».

Під час проведених санкціонованих обшуків в помешканнях підозрюваних вилучено близько п'яти тисяч гривень, 2,5 кілограми макової соломки, кілограм канабісу, 100 грамів опію, амфетамін та три автомобілі, два з яких на іноземній реєстрації.

Усіх чотирьом інкримінують статтю 307 частину 2 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб). Їм обрали запобіжний захід - тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави. Організатору - 700 тисяч гривень, а його спільникам - по 550 тисяч.

Оперативники встановлюють шляхи надходження наркосировини на територію Тернопілля, постачальників заборонених речовин, а також відпрацьовують корупційні зв'язки в органах державної влади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео