Віра Олександрович

Шукатимуть, що і де ще можна у Тернополі забудувати? (фото, відео)

Питання «Про затвердження проектної документації «Тернопіль. Розробка-коригування планів червоних ліній магістральних і житлових вулиць міста» розглянули і ухвалили на сесії Тернопільської міської ради.

Доповідав, звісно ж, головний архітектор міста Василь Бесага. Причому минулося без дискусій. Врешті чиновник отримав 36 «за». Лише один депутат «утримався». Ще один – не голосував.

Депутати
Депутати

Тож політики погодилися затвердити запропоновану проектну документацію, за винятком територій, що розташовані в межах земель Байковецької об’єднаної територіальної громади. Там наразі триває конфлікт щодо поділу землі між сусідніми населеними пунктами.

Нагадаємо, червоні лінії - визначені в містобудівній документації відносно пунктів геодезичної мережі межі існуючих і запроектованих вулиць, доріг, майданів, що відмежовують території мікрорайонів, кварталів і території іншого призначення. І головне - у межах червоних ліній землю не можна забудувати і приватизувати. То для чого потрібне оновлення? Навіщо коригування і перевірка? Швидше за все, для того, аби знайти ті ділянки, які ще можна забудувати і приватизувати. У гіршому варіанті, можна і таке припустити, - щоб легалізувати незаконну забудову, яку вже звели на червоних лініях.

Депутати3
Депутати3

Адже метою роботи, яку представив пан Бесага, (цитуємо документ) є «коригування параметрів червоних ліній магістральних вулиць раніше розробленої та затвердженої містобудівної документації «План червоних ліній магістральних вулиць Тернополя», відповідно до затвердженої містобудівної документації «Тернопіль. Внесення дострокових змін до генерального плану і плану зонування території міста» та визначити параметри червоних ліній окремих житлових вулиць». Адже не секрет, що між цими двома документами нині є певні розбіжності.

Отже, відповідно до завдання на розроблення, визначили вулиці, що потребують коригування. Серед них є як магістральні, так і окремі житлові вулиці.

Карта
Карта

Магістральні вулиці:

частина вул. Спортивної (у межах затвердженого ДПТ мікрорайону «Північний»);

вул. Корольова (від Підволочиського шосе до вул. Купчинського);

вул. Замонастирська (від вул. Князя Острозького до вул. Дівочої);

вул. Живова (від вул. Шептицького до вул. Оболоня);

транспортна розв’язка вулиць Бродівська, Збаразька, Вояків Дивізії «Галичина»;

вул. Проектна, 18 (виключити) (від вул. Бродівської до вул. Лозовецької);

запроектована вулиця між вул. Збаразькою і вул. Проектною, 18 (виключити);

запроектована вулиця від с. Підгороднє до вул. Об’їзної у районі Великогаївської транспортної розв’язки у межах вул. Микулинецької (виключити);

транспортна розв’язка в районі вул. Об’їзної, Протасевича, Гайової;

проектні вулиці житлових мікрорайонів Кутківці і Пронятин (ув’язати з затвердженими ДПТ вказаних житлових районів).

Карта2
Карта2

Окремі житлові вулиці: 

Енергетична, Чумацька, Полковника Морозенка, Леся Курбаса (до вул. Текстильна), Гетьмана Сагайдачного, Загребельна, Грабовського, Волинська, Південна, Дубовецька, Спадиста, Куток, Михайлевича, Глибока Долина (від вул. Тернопільська до вул. Бригадна), Тернопільська (від вул. Львівська до вул. Глибока Долина), пров. Збаразький, Чорновола (від вул. І.Франка до вул. Б.Хмельницького), Репіна – Вербицького (від станції швидкої допомоги до житлового будинку на вул. Вербицького).

Перевірити, згідно із цим документом, треба і кут вулиць Острозького-Пирогова, а також уточнити координати вулиці Микулинецької.

Про те, що відбувалося у залі 5 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також із сайту rada.te.ua/generalniy-plan

Вибір читачів за тиждень

Відео