Оксана Бучко

Тернопільським захисникам нагадують їхні права

5b2282ac5dfc6366790058

Захисники держави мають право на безоплатну правову допомогу, адже часто у повсякденному житті зустрічаються з різними труднощами, які потребують юридичного супроводу. Це право є невід’ємним та передбаченим ЗУ «Про безоплатну правову допомогу». Які послуги можна отримати, звернувшись до фахівців безоплатної правової допомоги, та з яких питань, розповіли у регіональному центрі у Тернополі.

Держава гарантує ветеранам війни та особам, прирівняним до них, доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачає:

- захист;

- складання документів процесуального характеру;

- здійснення представництва у судах, органах державної влади, ОМС чи перед іншими особами.

Для цього достатньо звернутися до місцевого центру чи бюро правової допомоги з необхідними документами (паспорт громадянина України, ідентифікаційний номер, посвідчення УБД) та подати письмове звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Варто зазначити, що такі звернення можуть стосуватися не лише соціального захисту, а й інших питань сімейного, земельного, медичного, договірного права.

Згідно Закону України «Про судовий збір», учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності, Героїв України - у справах, пов’язаних з порушенням їхніх прав, звільняють від сплати судового збору.

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресами:

Тернопільський місцевий центр:

вул. Шпитальна, 7, м. Тернопіль, телефон: (0352) 52 15 20.

Кременецький місцевий центр:

вул. Шевченка, 59А, м. Кременець, телефон: (03546) 2 52 33.

Чортківський місцевий:

вул. Степана Бандери, 20, м. Чортків, телефон: (03552) 2 09 50.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео