Як тернопільський водій «не власник» може захистити свої права

1 (1)

Раніше «Терен» писав про ситуації, які можуть виникнути після продажу автомобіля, коли «листи щастя» про штрафи надходять саме продавцям, оскільки по документах вони ще залишаються власниками. Проте водіям-не власникам також потрібно знати свої права.

Отримавши «лист щастя» водій може вдатися до крайніх заходів: подати заяву про втрату номерних знаків «свого» автомобіля та повернути його. Тому не власнику транспортного засобу потрібно знати подальші дії.

Найперше, що потрібно зробити водіям, щоб попередити таку ситуацію, – це переоформити право власності на себе. Якщо певні ситуації не дозволяють цього зробити, потрібно за згодою продавця внести відомості про себе як належного користувача до реєстру власників.

Нова реформа системи паркування, передбачає закон, за яким буде створено сайт з інформацією про всі випадки заочного притягнення до відповідальності. На цьому сайті можна переглянути інформацію постанови про притягнення до відповідальності, також ознайомитись із матеріалами порушень, які зафіксували інспектори, та квитанцією у якій подані реквізити для сплати штрафу.

Щоб увійти до свого персонального електронного кабінету, власнику чи користувачеві,повинен збігатися державний номер автомобіля та номер свідоцтва про його реєстрацію – технічного паспорта, повідомляє «Економічна правда».

До сервісних центрів МВС може звернутися як власник, так і не власник автомобіля, щоб надати персональні дані для отримання безкоштовних повідомлень про випадки фіксації правопорушень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео