За вихідні на дорогах Тернопільщини загинуло п'ятеро людей

1

Дев'ять аварій зареєстрували правоохоронці на дорогах Тернопільщини у суботу, 13 жовтня, та чотири у понеділок, 15-го. Летально дані автопригоди завершилися для п'ятьох осіб.

В селі Смиківці 13 жовтня водій автомобіля Daewoo Lanos здійснив наїзд на пішохода. В результаті - чоловік загинув на місці пригоди. Попередньо, кермувальник був тверезий, але у нього взяли кров для перевірки на вміст алкоголю, пише Досьє 102.

Помер в реанімаційному відділенні того ж дня і потерпілий в аварії в селищі Товсте. За попередньою інформацією, чортківчанин, керуючи автомобілем Hyundai Santa Fe, збив чоловіка. Останній вийшов на проїжджу частину дороги з-за припаркованого автомобіля. В результаті удару пішохода, 1941 року народження, з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні, але врятувати життя потерпілому не вдалося.

П'ятнадцятого жовтня у Збаражі водій автомобіля ВАЗ-2108 не вибрав безпечної швидкості та збив малолітнього хлопчика, який раптово виїхав велосипедом на проїжджу частину дороги. Дитину з закритою черепно-мозковою травмою, рваними ранами ніг доправили в обласну дитячу лікарню.

3
3

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася і неподалік смт Дружба Теребовлянського району. На автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці водій автомобіля Mitsubishi Pajero збив місцевого жителя, 1949 року народження. За попередньою інформацією, чоловік йшов узбіччям дороги, штовхаючи велосипед. Травми пенсіонера виявилися несумісними з життям. Він помер у відділенні інтенсивної терапії.

Не вдалося врятувати життя й уродженцю Монастирищини. Кермувальник автомобіля Volkswagen Golf на трасі Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, здійснюючи маневр обгону, зіткнувся на зустрічній смузі із п'ятидесятидворічним велосипедистом. Він помер в автомобілі швидкої допомоги.

Усі події внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 286 частинами 1 та 2 ККУ.

Правоохоронці звертаються до всіх учасників дорожнього руху й просять бути обережними. Це стосується як водіїв, так і пішоходів.

Водію потрібно завжди користуватися ременями безпеки, дбаючи про особисту безпеку. Не ризикувати, зважаючи на несприятливі погодні умови. Завжди дотримуватися необхідної дистанції між автомашинами, що рухаються, для можливого маневру в разі необхідності. Не користуватися мобільним телефоном під час керування автомобілем.

Пішоходу необхідно уважно стежити за роботою світлофора під час переходу проїжджої частини вулиці та категорично забороняється користуватися у цей час мобільними телефонами.

Під час очікування громадського транспорту на зупинці не слід стояти впритул до проїжджої частини дороги, тим більше, якщо з вами поруч дитина.

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні мати на зовнішньому одязі світловідбиваючі елементи для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. Від цього буде залежати безпека пішохода, його здоров’я, а може навіть і життя.

Згідно з Правилами дорожнього руху, велосипед має бути укомплектований світловідбивачами (катафотами): спереду — білого, по боках — жовтогарячого, позаду — червоного кольорів. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Кожному пішоходу треба завжди пам'ятати, що він є учасником дорожнього руху, який впливає на ситуацію на дорозі, а водієві знати, що на ньому лежить відповідальність за життя іншої людини. Вкрай важливо учасникам дорожнього руху бути обережними та чемними одне до одного.

Запорукою зменшення кількості ДТП є відповідальність кожного з нас. Це унеможливить створення аварійних ситуацій і, як наслідок, збереже життя.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео