Групу квартирних злодіїв затримали правоохоронці Тернопільщини (фото)

1

Впродовж кількох місяців на території Чортківського району орудували квартирні злодії. Невідомі проникали в приватне житло та викрадали звідти гроші й цінні речі.

Жертвами злодіїв стало більше десяти жителів району. Сума збитків встановлюється. За кожним злочином, каже начальник Чортківського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області Анатолій Мельник, простежувався схожий слід, пише Досьє 102.

- Характерним було те, що злочинці проникали до приміщень шляхом віджиму металопластикових вікон. Крадії готувалися до злочину ретельно - підбирали будинок, який ззовні був охайним та добротним, вистежували людей та чекали, коли ті залишали помешкання.

3
3

Проведеними слідчо-оперативними заходами працівники карного розшуку Чортківщини та головного управління вийшли на слід ймовірних злодіїв. Ними виявилися два мешканці області - уродженці Чортківського та Кременецького районів, 1959 та 1970 років народження. Обидва безробітні та неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

- 15 жовтня в Чортківський відділ поліції надійшло повідомлення, що в селі Нагірянка скоєно аналогічний злочин. Проведеними заходами, безпосередньо після самого злочину, було затримано 2 особи. При обшуку ми вилучили у них частину речей, які були викрадені з будинку потерпілої.

2
2

В процесі досудового слідства стало відомо, що до злочину можуть бути причетні й інші особи. На даний момент затриманим чоловікам оголосили підозру відповідно до частини 3 статті 185 ККУ - крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілому. Встановлюється причетність затриманих до аналогічних злочинів, вчинених на території області.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео