Майбутнім медикам Тернопільщини розповіли, як не стати рабом в чужих руках (фото)

MVS_9146

Людська гідність та права людини - найвища цінність. Про це ще раз нагадав на зустрічі зі студентами медичного коледжу Тернополя начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Олександр Буняк. Стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації.

18 жовтня в світі відзначають Європе'йський День боротьби з торгівлею людьми, пише Досьє 102.

- Про небезпеку ви, напевне, неодноразово вже чули, але звичка думати, що біда може статися з кожним, крім нас, іноді призводить до поганих наслідків. Багато людей в пошуках кращої долі та вищих зарплат вірять першому ліпшому, бездумно перетинають кордон, віддають власні документи і потрапляють у рабство - чи то сексуальне, чи трудове, - розповідає правоохоронець.

Аби цього не трапилося, потрібно максимально оцінити всі можливі ризики та відповідально ставитися до планування майбутньої поїздки. Переконайтеся, що робота офіційна, а віза, яку вам пропонують, робоча, а не туристична. За жодних умов не віддавайте свій паспорт потенційним роботодавцям.

MVS_9165
MVS_9165

За словами Олександра Буняка, Тернопільська область в західному регіоні лідирує за кількістю людей, котрі у пошуках кращого життя їдуть за кордон. З початку року правоохоронці задокументували дев’ять фактів, коли жителі області потрапляли у сексуальне рабство. Знешкоджено діяльність двох злочинних груп, які вербували мешканців краю в сексуальне рабство в Польщу, Туреччину, Об’єднані Арабські Емірати.

- В рабство потрапляють молоді дівчата від 20 до 35 років, приємної зовнішності. Проте трапляються випадки вербування і постарших жінок, які повинні працювати в борделях іноземних країн. Всі люди, які потрапили в сексуальне рабство чи в трудову експлуатацію, нами направляються до міжнародної організація «Відродження нації», де їм надається матеріальна, юридична та психологічна допомога. Також направляємо в державну адміністрацію, де їм надають фінансову допомогу та гуманітарні пакети.

MVS_9188
MVS_9188

Жертвами торгівлі людьми стають не лише дорослі жінки і чоловіки, але й діти. Торгівля людьми є надзвичайно глобальною та прибутковою злочинною індустрією в світі. За рівнем доходів вона поступається лише продажам наркотиків та зброї.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео