Віра Олександрович

Нечемних водіїв у Тернополі скоро лякатимуть евакуатором (фото, відео)

У Тернополі немає культури паркування, а тому дисциплінувати водіїв будуть евакуатором, точніше – відправкою неправильно припаркованих авто на штрафмайданчик. Для цього навіть візьмуть на роботу спеціальних інспекторів з паркування.

Питання «Про внесення змін в рішення міської ради від 20.04.2018 р. за №7/24/16 «Про затвердження Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури Тернополя» було у порядку денному останньої сесії міської ради. Доповідав з цього питання начальник міського управління транспорту, зв’язку і комунікацій Ігор Мединський.

Підтримку депутатів він отримав. Більше того, дехто із політиків наголошував на тому, що у Тернополі взагалі немає культури паркування, а наводити порядок на дорогах давно треба. Тож цим рішенням рекомендували управлінню патрульної поліції у Тернопільській області та управлінню муніципальної поліції міської ради посилити контроль за дотриманням водіями Правил дорожнього руху у частині виконання вимог зупинки і стоянки, для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури міста.

Президія2
Президія2

Що цікаво, контроль за виконанням рішення поклали на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Свобода2
Свобода2

Водіям варто взяти до уваги, що у цьому Положенні певні терміни вживають у такому значенні:

*Аварія – пошкодження інженерних мереж, обладнання, конструктивних елементів споруд або інших об’єктів житлово-комунального господарства міста, що виникли з техногенних або природних причин та перешкоджають їх подальшій нормальній експлуатації відповідно до технічних умов і набули масового характеру;

*Аварійна ситуація – стан потенційно небезпечного об’єкта житлово-комунального господарства міста, що характеризується порушенням нормальних умов безпечної експлуатації, але не перейшов у аварію, і за якого всі несприятливі впливи джерел небезпеки утримуються у прийнятних межах;

*Аварійні служби – підприємства, установи чи організації незалежно від форм власності, до компетенції яких належить ліквідація некласифікованих подій, аварій або участь у ліквідації надзвичайних ситуацій.

Medynskyj
Medynskyj

Натомість «переміщення транспортного засобу» – це здійснене у разі крайньої необхідності доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку. А працюватимуть на дорогах інспектори із паркування. Це – такі уповноважені особи виконавчих органів міської ради, які мають право від імені виконавчого комітету міської ради розглядати справи про адміністративні правопорушення і відразу накладати адміністративні стягнення.

Тимчасове затримання транспортного засобу інспектором із паркування – це доставки авто для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку за допомогою спеціального автомобіля - евакуатора. При цьому складатимуть типовий акт огляду.

Про неоплату вартості послуг із користування майданчиком для платного паркування – теж згадали у Положенні. До речі, її рахуватимуть, як тільки авто перебуватиме на майданчику для платного паркування більш як 10 хв.

Евакуатор
Евакуатор

Транспортний засіб може забрати евакуатор, якщо:

- авто спричинює (може спричинити) виникнення надзвичайних ситуацій на вулицях міста;

- авто перешкоджає дорожньому руху автотранспорту, міського пасажирського транспорту та припарковане не у спеціально відведених місцях для паркування транспортних засобів;

- авто залишили над люком пожежного гідранта (чи у безпосередній близькості, яка не дає можливості встановлення пожежної колонки);

- під час реагування на надзвичайні ситуації, аварійні ситуації, аварії чи некласифіковані події, що становлять загрозу для довкілля, життя, здоров’я та порушення нормальних умов життєдіяльності населення у Тернополі;

- для запобігання виникненню аварійної чи надзвичайної ситуації, що становить загрозу для довкілля, життя, здоров’я та порушення нормальних умов життєдіяльності населення  тощо.

Евакуатор2
Евакуатор2

Для доставлення (переміщення) транспортного засобу на спеціальний майданчик уповноважена особа поліції викликатиме евакуатор через чергового відповідного територіального органу Національної поліції і ДП МВС України «Інформ-Ресурси». Натомість інспектори із паркування – евакуатор, що перебуває у комунальній власності або використовується за договором. Причому у кожному конкретному випадку питання відшкодування вартості збитків, заподіяних громаді Тернополя і підприємствам, установам і організаціям, вирішуватимуть, відповідно до вимог Цивільного кодексу України.

Про те, що відбувалося у залі 5 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео