«Сімейні радники» допомагатимуть тернопільським жертвам домашнього насильства (фото)

3

Міністерство юстиції запустили новий проект «Сімейні радники», щоби забезпечити захист прав громадян у сфері сімейного права.

– Робота з громадянами, які звертаються до центрів та бюро безоплатної правової допомоги, дала нам можливість проаналізувати реальні потреби людей. Це спонукало нас на пошук більш досконалих форм та методів спілкування з громадянами. Разом з колегами з Координаційного центру з надання правової допомоги та активними представниками громадянського суспільства ми віднайшли такий механізм. І сьогодні ми його презентували – це проект «Сімейні радники», – розповіла заступник Міністра юстиції Іванна Смачило.

1
1

За словами Іванни Смачило, сімейними радниками виступатимуть активісти суспільної думки в громаді, більшість із них також зіштовхувались із проблемою домашнього насильства та допомагають людям поборотись із цією проблемою. Також вони повинні будуть пройти спеціальне навчання, щоб надавати оперативну і якісну інформацію.  Працюватимуть вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами та правоохоронцями.

2
2

– Всі українці завжди можуть звернутися за правовою допомогою до однієї з 551 точок доступу до БПД. Держава вже сьогодні гарантує безоплатну допомогу для жертв  домашнього насильства. Це стосується і жінок, і чоловіків, і дітей, і літніх людей, які так само нерідко стають жертвами знущань, –  зауважила Іванна Смачило.

Головна проблема серед жертв домашнього насильства зараз постає у тому, що жертви не звертаються до відповідних органів за допомогою. За статистикою з близько одного мільйона потерпілих на лінію 102 звертається лише 100 тисяч, інформує «Байковецька громада».

Фото  з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео