Оксана Бучко

У Тернополі жаліють грошей на туризм?

360551

Втратити можливість розвитку туризму може Тернопіль через недостатнє фінансування. У міському бюджеті не передбачають коштів на участь у виставках та різноманітних подіях.

- Якщо у наступному році ми і далі будемо на такому ж фінансуванні, ми можемо втратити своє вікно можливостей, - пише керівник Тернопільського ТІЦ Тарас Ковальчук. - Фундамент росту треба закладати саме зараз. На ентузіазмі проривів не зробиш!

Він приводить у приклад Хмельницький, де на туристичні заходи мають 4,5 млн грн. Також на досвіді Львова показує туристичні помилки Тернополя.

-Найбільша наша проблема – це парковка для туристичних автобусів. Або ти о 8 ранку забиваєш місце біля катедри, або ти вже не будеш мати місця. За день (8 годин) за парковку оплатили 400 грн (50 грн/год) - це ціна більша, ніж у Львові, це рівень Буковеля, - продовжив Тарас Ковальчук. – Також заклади мають бути своєрідними рушіями туризму. У Львові дуже багато закладів працює цілодобово! Так, у них також є проблеми з персоналом - недобір 30-50% від потреби, працюють по 12-18 годин 21 день на місяць. Чому працюють цілодобово - розказали гіди - часто групи приїжджають о 3-6 ранку і з групою зайти на ранній сніданок - це хороша можливість для проведення 2-3 зайвих годин. Уже з 8-9 у місті все активно працює та відкрито. Ми розійшлись біля 2 ночі і ще центр був активним. І це у вівторок о 2 годині ночі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео