Історичний момент: до Тернополя приєдналося декілька сіл (фото, відео)

Протягом останнього року на Тернопільщині утворилося багато територіальних громад, які вже активно працюють задля покращення рівня життя жителів області. Сьогодні, 25 жовтня, стало на одну громаду більше офіційно утворилася Тернопільська об’єднана територіальна громади.

25 жовтня стало днем, коли до Тернополя приєдналися чотири сільських ради: Кобзарівська (разом із селом Вертелка), Курівецька, Малашовецька (разом із селом Іванківці) та Чернихівська (разом з селами Глядки та Плесківці), утворивши нова громаду.

4
4

– Та ініціатива, яка має сьогодні місце з боку Тернополя та сільських рад, свідчить про бажання формувати фінансово спроможні територіальні громади, котрі будуть працювати у напрямку покращення умов життя громадян. Спільними зусиллями вона підсилить фінансову сторону життя та дасть перспективу розвитку усіх сіл навколо міста, – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації.

2 (1)
2 (1)

Велику роль у формуванні громад відграє добровільність та можливість людям долучатися до створення планів розвитку їхніх селищ. На підписання документу з’явилися усі голови сіл, які вступили до лав громади Тернополя та навіть міський голова. Дехто з присутніх очільників приєднаних сіл зазначив, що такий крок є важливим для жителів їхніх селищ та, оскільки вони зробили його, бачать у ньому нові можливості та перспективи.

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео