Майбутні ліси Тернопільщини потребують дбайливого догляду

Безымянный

Доглядаючи лісові культури старшого віку, не завжди можна скористатися відповідною технікою, зокрема, механічними рубачами, адже можна втратити поновлення головних порід, що відновилися на ділянці природним шляхом.

У «Чортківському лісовому господарстві» є дві ділянки створених лісових культур дворічними сіянцями дуба звичайного 2015 року, площею 2,4 та 1,5 гектарів відповідно, догляд за якими працівники лісництва здійснювали вручну та обкошуванням за допомогою мотокос, так як у міжряддях даних ділянок гарне природне поновлення дуба звичайного, кажуть в обласному управлінні лісового і мисливського господарства.

– Через велику кількість природного поновлення в міжряддях, догляд за лісовими культурами проводили вручну та мотокосами, – говорить головний лісничий державного підприємства «Чортківське лісове господарство» Роман Попіль.

6219-50
6219-50

– Звичайно, такий догляд потребує багато часу та чималих затрат коштів підприємства, – ділиться думками Роман Попіль. – Проте, всі ми знаємо, як нелегко відтворити дуб звичайний природним методом, тож використовуємо будь-яку нагоду, аби на ділянці таких лісових культур було якомога більше, відтак це гарантія того, що в результаті цієї кропіткої роботи ми отримаємо гарно сформоване високобонітетне насадження зі значним запасом деревини.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео