Віра Олександрович

Обман не вдався: на Тернопільщині за «нелегалів» сплатили понад мільйон гривень

groshi

Понад 1 мільйон гривень отримає бюджет внаслідок діяльності ДФС Тернопілля у напрямку детінізації трудових відносин.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Працівники Головного управління ДФС у Тернопільській області разом зі співробітниками Управління Держпраці в області і органів місцевого самоврядування, починаючи із 5 жовтня 2018 року, провели 10 перевірок суб’єктів господарювання нашої області, – кажуть у податковій. – Робили це фахівці на виконання вимог Кабінету Міністрів від 05.09.2018 р. №649 «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

За результатами таких контрольно-перевірочних заходів, встановили 10 фактів допуску до роботи найманих працівників без оформлення із ними трудових відносин.

– Як наслідок, сума фінансових санкцій становитиме 1,1 млн грн, – впевнені в управлінні податків і зборів із фізичних осіб.

Нагадаємо, відповідальність за такі правопорушення передбачена ст. 265 Кодексу законів про працю України і становить 30-кратний розмір мінімальної зарплати, встановленої на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. У грошовому еквіваленті це – майже 112 тис. грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео