У Тернополі роз’яснили нові зміни у надані субсидій

Близько 83 тисяч людей на Тернопільщині отримують субсидії. Проте на область чекають чергові зміни у їх нарахуванні.

Питання змін у субсидіях сьогодні розібрали на зустрічі з директором департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадимом Боярським. На зустрічі роз’яснили, які ж зміни очікують на субсидіантів.

– З початку жовтня при розрахунках субсидій до сукупного доходу не будуть враховувати: сплачені аліменти, бюджетну дотацію (за вирощення молодняка великої рогатої худоби). Та все ж на загальних умовах субсидію можуть отримати люди, які з вини роботодавця мають заборгованості у сплаті єдиного соціального внеску, – розповів Вадим Боярський.

Тепер право на допомогу мають ті, чия площа опалювального (а не загального) житла не більша за 120 кв. м (квартира) та 200 кв. м (приватні будинки).

– Також субсидію можуть призначити людям, які потрапили у складні життєві обставини через хворобу, алкоголізм, наркозалежність, онкологію. Проте у таких випадках, люди мають звернутися до комісії та надати документи, які підтвердять те, що вони хворіють, – додає пан Боярський.

Окрім того, громадяни, які мають субсидію можуть оплачувати вартість спожитої послуги. Наприклад, якщо розмір обов’язкового платежу буде складати 200 грн, а людина спожила її лише на 120 грн. Вона має право заплатити фактичний обсяг (тобто 120 грн).

2 (3)
2 (3)

Якщо люди хочуть отримати субсидію, то мають сплатити кошти до ЄСВ. Проте дехто із жителів області може не робити цього, якщо: вони є безробітними жителями сіл (райцентрів); безробітними жителями Тернополя, які на обліку у центрі зайнятості; люди, що працюють за кордоном, але систематично сплачують ЄСВ (мають для підтвердження документи).

Якщо субсидія на 2018-2019 рр. вам призначена, то для повторного її нарахування з документами не потрібно звертатися, це відбудеться автоматично.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео