Тернопільські військові-контрактники розкрили секрети служби (фото)

Як писав «Терен» військова частина А3215, що у Тернополі, запрошує охочих на роботу. Окрім того, представники частини розповіли, живеться тут військовим-контрактникам.

Журналістам «Терену» вдалося поспілкуватися з двома контрактниками та розпитати у них про усі сторони такої служби. Проте є одна думка, яку підкреслив кожен із них: не варто боятися йти служити, це ніби робота, на яку ходиш кожен день, а потім повертаєшся додому.

Один з них молодий хлопець, який тільки увійде до лав контрактників. 27-річний Ігор Гринчук з Чорткова, але зараз проходить строкову службу у Тернополі. Юнак уже вирішив, що військову службу полишати не буде та збирає документи, аби стати контрактником на 6 місяців.

2
2

– Спочатку, коли лише потрапив на строкову службу було важко і незвично. Проте зараз, коли відслужив вже 11 місяців, все стало по-іншому: простіше та звик до суворого графіку, – каже строковик Ігор. – Я ще не перейшов на контракт, але можу сказати, що військова служба не така складна, а на «контракті» вона більш схожа на звичайну роботу, тому раджу нікому, хто хоче бути військовим, не боятися і подавати документи, – посміхається Ігор Гринчук.

Ще один наш співрозмовник Петро Федів вже майже три роки служить з контрактом у цій військовій частині. Пан Петро – високий та мужній чоловік, який до служби у військах працював зубним техніком у Тернополі, а потім в охороні. Коли ж настав важкий час для країни, зрозумів, що потрібно йти і захищати її, а не сидіти вдома.

– Військове життя порівняно із цивільним зовсім інше. Тут ти можеш перевірити себе, на що ти здатний, дізнатися щось нове, вдосконалюватися, – каже військовий Петро Федів. – У військову частину я потрапив у 2016 році, потім – на навчання, а далі – у зону АТО. Під час перебування там, вдосконалював свої професійні навички і на даний момент я є командиром вогневого зводу, – згадує пан Петро. – Контрактна служба має переваги, і багато з них є для сім’ї військового: комунальні послуги, навчання та харчування дітей та багато іншого, що робить життя простішим, – зазначає військовий-контрактник Петро Федів.

3
3

Зі слів військовослужбовців, з якими нам вдалося поспілкуватися, можна зрозуміти, що правду каже приказка: «Не такий страшний звір, як його малюють». Та все ж, це та робота, якою потрібно хотіти займатися, хотіти служити на благо країні та громадянам, навчатися захищати кожного та бути безстрашним. Військові зізнаються, що служба для них як робота, на якій з часом ти розвиваєшся, вдосконалюєш себе і стаєш сильнішим. А це тільки на користь.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео