Тернопільським пенсіонерам можуть перестати приносити пенсію додому

picture2_rozetka-arendoval_345900_p0

Про такі вимушені дії повідомив голова компанії Ігор Смілянський через невигідні умови та збитковість для компанії.

– На сьогодні  45% українських пенсіонерів отримують пенсії через «Укрпошту». Ми доставляємо тим, хто за станом здоров’я не може прийти у поштове чи банківське відділення, живе в сільській місцевості, де немає нічого, крім пошти. Відділення Укрпошти щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості – доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень, – розповів «Урядовому кур’єру» голова «Укрпошти» Ігор Смілянський.

У закордонних компаніях на утримування неприбуткової мережі держава додатково виділяє субсидії. У випадку «Укрпошти», голова компанії розповідає, що нереально навіть покрити власні витрати.

Тарифи залишаються незмінними ще з 2004 року, тому компанія неодноразово зверталася міністерств, проте їхні звернення залишилися без відповідей.Тому Ігор Смілянський повідомив про кардинальні дії, які вони змушені зробити, аби уникнути кризової ситуації у компанії.

– Ми підготували антикризовий план, який запровадимо 1 листопада, якщо тариф не буде прийнято. Це означає, що «Укрпошта» змушена буде оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не доставлятимемо пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного й виробничого персоналу, – додає пан Ігор.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео