Тернополянам варто знати, як працюють препарати для схуднення

табл

Ми вже знаємо, що зниження ваги і жироспалювання підкоряється закону збереження енергії: отримуєте більше, ніж витрачаєте - набираєте вагу, витрачаєте більше - худнете. Тернополянкам, які зібралися худнути та наважилися на вживання таких препаратів, варто знати, який ефект вони отримають насправді.

Всі харчові добавки для схуднення мають один з наступних ефектів:

  • знижують споживання енергії за рахунок придушення апетиту або придушення процесу травлення;
  • збільшують витрати енергії за рахунок підвищення активності або підвищення тепловіддачі.

Жироспалювачі зазвичай містять стимулюючі речовини, наприклад кофеїн і ДМАА (Метілгексанамін). Роблять вас активнішими і підвищують потовиділення. Можуть викликати неприємні відчуття – різкі припливи жару і підвищене серцебиття.

Працюють вони тільки, як доповнення до дефіциту харчування і тренувань, а ефект мають настільки незначний, що на тлі переїдання прийом не має сенсу.

Подавлювачі апетиту викликають огиду до їжі або постійну нудоту. Жінки, ви пам'ятаєте перші місяці вагітності?

Жироспалювачі допомагають їсти менше, але проблема в тому, що першими під огиду потрапляють саме білкові страви. Такі препарати зазвичай продаються за рецептом.

Подавлювачі апетиту впливають на роботу головного мозку та блокують засвоєння вуглеводів або жирів, в наслідок чого ви отримуєте постійні розлади.

Є ще один тип жироспалювачів, які більшість людей, що худнуть, вважають просто оманою - це препарати, що містять сечогінний компонент. Ви швидко втрачаєте вагу, але не жир, а просто воду, що накопичувалася в організмі. Регулярне використання сечогінних препаратів порушує обмінні процеси і завдає серйозної шкоди здоров'ю.

Дієтологи та тренери ніяк не рекомендують вживання будь-яких препаратів для схуднення, так як ефект від них незначний, а от шкода може бути суттєвою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео