Тернополянин презентуватиме свій «Гіркий Берег Літа»

44857134_2015396095190380_8510956899410116608_o

У неділю, 28 жовтня, в арт-барі «Коза» відбудеться музично-поетичний перформанс та презентація поетичної збірки Романа Воробйова «Гіркий Берег Літа». Початок о 19:00. 

«Гіркий Берег Літа» — перша повноцінна збірка збірка тернопільського поета та дизайнера Романа Воробйова, співпоховальника руху #тернопільска_поезія_мертва та повитухи «Сумної Вівці». Кожна сторінка цієї книги проілюстрована та складена унікально у відповідності до настрою та характеру вірша. Збірка була відзначена 3-ою премією літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» та 2-ою премією літературного конкурсу «Гранослов» за 2017 рік.

— В цій книзі зібралося все, що подовгу лежить у кишенях та ниє під лопатками. Ця книжка про бурштинових людей Волині та озерних жителів Тернополя, про те, як ти переживаєш на перших співбесідах і спокійно слухаєш новини про останні звільнення; про школи та університети, про порвані куртки на парканах та розлиті напої на паркеті. Про те, як з часом твої струни стають тятивами. Але в кінцевому етапі це все – лише спроба описати, що у тих найглибших морях на найтемніших ночах, в які ти можеш зануритися, в яких можеш прокинутися… що там завжди можна побачити свої власні маяки, — зазначають організатори.

Презентація буде супроводжуватися музично-поетичним перфомансом під акомпанемент музикантів Святослава Вовка та Василя Вурсти. За словами учасників, і візуальне, і текстове, і музичне мистецтво намагається передати різними шляхами одні і ті ж речі. Але разом вони можуть сказати набагато більше.

Запрошуємо всіх небайдужих до поезії та музики жителем та гостей міста Тернопіль, вхід вільний!

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео