Віра Олександрович

Тернопільщина: скоро Зеблози стануть Зеблазами, а лікарні – некомерційними установами (фото)

Понад 20 медичних установ, що перебувають у підпорядкуванні Тернопільської обласної ради, стануть комунальними некомерційними.

З усіма проектами таких рішень уже можна докладно ознайомитися на сайті органу місцевого самоврядування (дивіться ТУТ прим.). Вочевидь, цей довгий перелік депутати зможуть розглянути уже у вівторок, 6 листопада.

Нагадаємо, саме на цю дату скликання другого пленарного засідання Х-ї сесії Тернопільської обласної ради призначив її очільник Віктор Овчарук. Зібратися депутати повинні о 10 годині у приміщенні конференц-зали, що на вулиці Грушевського, 8.

Обласна_рада
Обласна_рада

На розгляд депутатів цього разу винесуть чимало важливих для господарки краю питань. Зокрема, про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. Збільшити обсяг доходів загального фонду обласної казни хочуть на 7 млрд 66 млн 591 тис. грн, у тому числі за рахунок субвенції із місцевого бюджету на співфінансування інвестиційних проектів. Натомість зменшити обсяг доходів і видатків спеціального фонду обласного бюджету планують на 2 млн 073 тис. грн.

Також депутати дискутуватимуть про програму зайнятості населення області, про обласну програму розвитку і підвищення якості професійної освіти, а також про проект програми поводження з твердими побутовими відходами.

Снимок
Снимок

Окрім того, політики розглянуть інші питання поточної роботи ради. Наприклад, серед підготовлених проектів є й такий: «Про перейменування села Зеблози Кременецького району на Зеблази».

Звісно ж, депутатам того дня доведеться погодити договори про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ між комунальним підприємством теплових мереж Тернопільської обласної ради «Тернопільтеплокомуненерго» і публічним акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Зробити це треба буде терміново, інакше тепловики можуть просто зірвати опалювальний сезон на Тернопіллі (про це «Терен» писав ТУТ прим.).

Снимок2
Снимок2

До речі, йдеться про суму заборгованості у 2 млн 973 тис. 5 грн «плюс» 84 млн 739 тис. 5 грн. Тобто загалом – майже 88 млн грн. Без визнання цього боргу і надання місцевих гарантій, що його колись все-таки сплатять, газу на новий опалювальний сезон Тернопільщина не отримає. Така в Україні діє процедура.

Нагадаємо, саме через необхідність негайного ухвалення такого договору чиновники ОДА просили скликати депутатів якомога раніше. І засідання навіть планували провести у 20-х числах жовтня. Але – не судилося…

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео