Віра Олександрович

Нова хвиля: шахраї на Тернопільщині вимагають гроші у підприємців

шахрай_ф

Шахраї, які вдають себе за посадових осіб територіальних органів ДФС у Тернопільській області, знову активізувалися.

Аферисти телефонують до керівників підприємств чи підприємців і вимагають матеріальну винагороду за невтручання у господарську діяльність. Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Такі випадки траплялися у минулі роки. Нещодавно шахрайська схема відновилася. Зокрема, неабияку активність зловмисників зафіксували на Борщівщині, – кажуть у податковій. – Невідомі телефонували із номерів: 066-658-53-56, 095-344-08-83 та 068-670-90-06, обіцяли не проводити перевірки і лояльність до платника податків, пропонуючи директору підприємства чи підприємцю сплатити певну суму на картку ПриватБанку №4731219107914966.  

У податковій принагідно наголосили: службові особи Головного управління ДФС у Тернопільській області, його територіальних органів і Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали і давати не можуть!

– Проте частина звичайних громадян і навіть підприємці не завжди перевіряють інформацію, а тому дають гроші зловмисникам, які представляються службовими особами фіскальної служби, – визнають у податковій. – В очах громадськості це кидає тінь і негативно впливає на честь і ділову репутацію працівників Державної фіскальної служби.  

У ГУ ДФС в області платників податків попросили бути обачними, не піддаватися на провокації, а у разі отримання інформації про такі пропозиції, вчинення протиправних дій від імені працівників органів ДФС під виглядом працівників Державної фіскальної служби або нібито від їхнього імені, негайно повідомляти у відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону «102». Окрім того, можна телефонувати до Антикорупційного сервісу ДФС України «Пульс» за номером - 0 800 501 007, напрямок «4».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео