У Тернополі днями пройшов Молодіжний форум (фоторепортаж)

Обкладинка статті

3 дні Молодіжний форум у Тернополі проходив для молоді більш ніж 15-ти областей України продуктивно та цікаво: молоді громадські активісти не лише обмінювались досвідом реалізацій своїх проектів, а й пропонували нові.

З 26 по 28 жовтня у Молодіжному центрі Тернополя учасники слухали корисні лекції, зокрема від засновниці першої тернопільської студії SMM Олексанри Струмчинької. Всі набуті знання вони зможуть використовувати у своїй громадській діяльності.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«186354,186355»]

Приймали у Тернополі цього разу, зокрема, й гостей із Ніжинського молодіжного центру, які залишились під хорошими враженнями від прогулянок містом та продуктивної праці під час форуму.

Фото номер 3 (Copy)
Фото номер 3 (Copy)

Організаторами заходу є Громадська спілка «Молодіжний центр Тернопіль» та «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України. Заходи подібного спрямування мають найголовнішу мету — це підвищення рівня громадської активності серед молоді, яка і має створювати майбутнє України.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«186357,186358»]

- Реалізація даного проекту сприяла налагодженню діалогу між Молодіжними центрами, та тими організацями й ініціативними групами, які хочуть свторити в себе у місті Молодіжний центр. Ми також почали роботу кола представників Молодіжних центрів з цілої України та громадських організацій над якіснішою роботою Молодіжного центру в нашому місті. Дуже добре, що ми провели Всеукраїнський Форум розвитку молодіжних центрів вперше в місті Тернополі і тим самим поділились досвідом, - розповідає директор «Молодіжного центру міста Тернопіль» Св'ятослав Абрам'юк.

Актуальність такого Молодіжного форуму полягає у тому, що, фактично, діяльність молодіжних центрів розпочалась і вимагає структуризації роботи та отримання досвіду. Одною з головних проблем для підтримки молоді є підвищення якості роботи структур (зокрема молодіжних центрів), які здійснюють діяльність у напрямку розвитку молоді. Тож обмін інформацією, порадами і досвідом відіграє у цьому неабияку роль, вважають організатори.

- Форуми та зустрічі для ініціативних людей, попри загальноприйняту думку, що це даремна трата часу та грошей, є можливістю до комунікації безпосередньої, а не через екрани електронних пристроїв. Форум молодіжних центрів, який відбувся кілька днів тому - це була можливість отримати прикладну та конкретну інформацію, стати учасником своєрідної спільноти, яка дивиться в одному напрямку, а також, чудовий час для мандрів, розширення світогляду та цікавого спілкування, - каже Молодіжний міський голова Тернополя Леся Голик.

Фото надані Молодіжним центром Тернополя

Вибір читачів за тиждень

Відео