Період, коли можна було здати зброю і не отримати покарання, закінчився

200566

31 жовтня закінчився місячник добровільної здачі зброї, який стартував 1 жовтня. За цей час жителі Тернопільщини добровільно здавали незареєстровану зброю та мали можливість не тільки уникнути відповідальності, а й оформити її на законних підставах у свою власність.

За місяць проведення профілактичних заходів мешканці краю скористались можливістю здати зброю та уникнути відповідальності, пише Досьє 102.

- Так, до відділів та відділень поліції Тернопільщини люди добровільно здали 215 одиниць зброї. 113 мисливських гладкоствольних рушниць, 27 з яких перебувала у них незаконно. Восьмеро осіб вже оформили зброю у власне користування, питання по ще 115 жителях області вирішується, - каже начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області Степан Джинджиристий.

Принесли до поліцейських 5 одиниць нарізної зброї армійських зразків та 3 мисливських нарізних карабіни. Здали 36 одиниць холодної зброї та 132 боєприпаси. Серед іншого - 13 спецзасобів, а це - 12 газових пістолетів та 1 пристрій для гумових куль.

Працівники поліції жителям регіону нагадують, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, жертвами яких нерідко стають не лише дорослі, а й діти. Вчасно звертайтеся до поліції стосовно оформлення документів на дозвіл зберігання та користування зброєю, а також повідомляйте про всі відомі факти незаконного зберігання, придбання, збуту або користування холодною, вогнепальною зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами і пристроями. Власникам вогнепальної мисливської та газової зброї правоохоронці радять дотримуватись правил облікування, термінів її перереєстрації та суворо дотримуватись визначених умов зберігання зброї.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео