У чому Кременець не поступається Криму, Кам`янцю-Подільському та Вінниці (відео)

боулдерін1

Небагатьом відомо, що древній Кременець славиться не лише своєю архітектурою та історією. Їдуть до цього мальовничого міста і за порцією адреналіну. Як уже розповідав «Терен», отримати його можна на санній трасі. Та це далеко не єдиний вид екстремального дозвілля, котрий можна спробувати у Кременці.

Боулдеринг – різновид спортивного скелелазіння, який останніми роками набирає все більшої популярності на Тернопільщині. Полягає в проходженні серії коротких, але дуже складних трас. На відміну від інших видів скелелазіння здійснюється без використання мотузок, карабінів і інших страхувальник пристосувань.

боулдерінг
боулдерінг

Скелелази часто обирають Кременець, адже унікальний рельєф скель є тільки тут. Схожі можна знайти лише у Криму, Кам`янці-Подільському та на Вінничині. Скелі, автовокзал, готелі, кафе – все поблизу одне від одного, що дає можливість не витрачати час на облаштування, а безпосередньо займатись боулдрінгом.

Сьогодні на Кременеччині є 6 груп скель та каменів, придатних до лазіння. Найполярніші з них - Дівочі скелі. Вони розташовані у 15-20 хвилинах ходи від автовокзалу на горі над крейдяним кар’єром.

Фото з відкритих джерел, Відео YouTube

Вибір читачів за тиждень

Відео