Орест Сарматський

Санкційний список РФ дістав і рідне село Дмитра Фірташа, і нардепів з Тернопільщини

45133518_2063590813703695_5505583074819178496_n (Copy)

У перелік російських санкцій потрапили представники Тернопілля.

У санкційному переліку Російської Федерації - 322 українських громадян і 68 компаній, до яких агресор вводить економічні санкції. Серед них є представники Тернопільщини.

Зокрема і народні депутати Олег Барна та Тарас Пастух, колишній голова Тернопільської облдержадміністрації, а нині – депутат Верховної Ради Юрій Чижмарь.

- Санкційний список РФ, куди і мене включили, на перший погляд, виглядає як дзеркальна відповідь на рішення РНБОУ та Президента України. Приємно, що в Росії оцінили мою позицію. Але не це мета Росії. Санкційним списком Кремль хоче закинути нам у суспільство тему для обговорення: хто свій, а хто «рука Кремля». Не важко спрогнозувати, що місцеві «корисні ідіоти» вже вичитують списки і тих політиків, кого там нема, почнуть змушуватимуть пояснювати, чому в РФ їх в список не включили. Кремль створює ще один гібридний спосіб маніпулювати громадською думкою. Не дарма список з‘явився не минулого року, а перед виборами, - пише на своїй сторінці у Facebook Юрій Чижмарь.

А ось Олег Барна так коментує свою появу у згаданому переліку:

- Так вже трапилось, що під гарячу руку Кремля потрапив і я. Як сказано в постанові, вона передбачає «блокування безготівкових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії і заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії» і, мабуть, це було б жахливою новиною, якби не одне «але». Особи, які підпадають під санкції, враховуючи мене, в Росію не їздять, та й бізнесу там не мають. Навіть компанії, на які поширюється дія постанови, відреагували на неї досить холодно, адже давно вже переорієнтувались на інші зарубіжні ринки. А та невелика частина, яка ще не встигла цього зробити, звісно, зазнає певних збитків, але негативні наслідки відчує і Росія, адже сама ж з ними і співпрацює. Тож можна сміливо заявити, що спроба задіяти економічний важіль впливу на Україну зазнала цілковитого краху і замість того, щоб принести неприємності українцям, за законом бумеранга принесла їх більшою мірою лишень Москві, - каже Барна.

Нагадаємо, що окрім згадних осіб, з терноіпльщини до санцкцінйого списку увійшли уродженець Чорткова, Міністр інформаційної політики України Юрій Стець та уродженець Бучача 63-річний Роман Кузів, інформацією про якого «Терен» не володіє.

Також, у санкційному списку - Товариство з обмеженою відповідальністю «Синьків АГРО», що зареєстроване у рідному селі Дмитра Фірташа Синькові Заліщицького району.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео