У Тернополі шахраї працюють за новою схемою і обдурюють пенсіонерів

1

На Тернопільщині шахраї розпочали «працювати» за схемою, об’єктом якої стають люди похилого віку.

Одна із таких афер трапилася вчора у Тернополі з подружжям, у якого невідомі викрали велику суму грошей. Такі схеми зазвичай «прокручують» шахраї з інших областей країни.

- Вже вчора ми мали приклад такої небезпечної афери. До нас звернулися чоловік, якому 90 років, та його дружина (близько 88 років) і розповіли, що під час прогулянки у парку біля Лікарні №3 на масиві «Дружба» до них під’їхала велика чорна машина і люди попросили показати, де знаходиться лікарня. Ті сіли в автомобіль, а після того, як подружжя показало де ж лікарня, невідомі попросили показати, де Микулинецьке кладовище, бо нібито мають там похованих родичів, - розповідає начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

Пізніше, жінка, яка була у авто захотіла в туалет і напросилася до житла стареньких, які й провели шахраїв у свою домівку. Далі, невідомий попросив у дідуся розміняти йому 100 доларів, чоловік дістав гроші зі схованки і поки вони спілкувалися, жінка, яка ніби то хотіла в туалет, витягла зі сховку подружжя всі гроші, а це 30 тисяч гривень.

- Шахраї часто маскуються під працівників соціальних служб чи комунальних підприємств. Вони використовують різні можливості, щоб обдурити та забрати у старших людей їхні кошти, - застерігає начальник відділу Ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович.

Національна поліція області наголошує, щоб діти попереджали своїх батьків про аферистів, аби ті не довіряли незнайомцям і не пускали їх у своє житло.

Фото з відкритих джерел  

Вибір читачів за тиждень

Відео