Урочисто відкрили міні-споруду першої гімназії у Тернополі (фотофакт)

3

Сьогодні, 4 листопада, особливий день для Тернополя, адже місто поповнив ще один макет, який відтворив красу та величність першої гімназії.

Відтепер, бронзову мініатюру закладу можна буде побачити на вулиці Сагайдачного у Тернополі.

Сьогодні відкриття макету Тернопільської гімназії. Власне встановлений він на тому місці, де і стояв колись заклад. Навіть зараз, під зеленою травою, досі зберігся фундамент на якому, свого часу, стояла та установа зі стін якої вийшли корифеї українського громадського, політичного та наукового руху, - зазначає заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

На свято завітали ректори з університетів міста та школярі, які навчаються у сучасній першій гімназії, аби урочисто відкрити славетну пам’ятку, яка випустила зі своїх стін фізика Івана Пулюя, біохіміка Івана Горбачевського, композитора Дениса Січинського та ще сім інших відомих тернополян, які змінювали країну. Пам’ятка не лише показує, якою була гімназія колись, але й закарбувала у собі імена відомих і талановитих людей, які були її випускниками. Деталі відкриття та історію створення макету читайте у наступних матеріалах «Терену».

1
1

2
2

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео