Віра Олександрович

Тернопільщина: замість училища – коледж, замість лікарень – некомерційні підприємства (фото, відео)

Понад 6 годин тривало засідання Тернопільської обласної ради сьогодні, 6 листопада. Причому депутати погодилися працювати без перерви.

Голова обласної ради закрив засідання о 16:53, коли у залі почало бракувати кворуму.

– Немає сенсу, колеги. Вже не буде голосування, а ці питання доведеться знову повертати на розгляд комісій, – каже Віктор Овчарук. – Я все одно дякую вам за роботу. Ми сьогодні прийняли багато важливих рішень. Якщо наступне засідання буде таким, то ми все встигнемо…

Президія1
Президія1

Нагадаємо, у порядку денному сесії було кілька важливих політичних заяв, а також багато господарських питань. Заразом перелік сягнув майже 200 пунктів. А почалося засідання традиційно із вітань і нагороджень.

До речі, вітання із днем народження сьогодні приймав керівник фракції «УКРОП» Андрій Цибульський.

Цибульський
Цибульський

Після цього депутати взялися до формування порядку денного і робили це аж цілу годину.

Не обійшлося без дискусій, сварок і навіть казусних ситуацій, адже спільну думку у деяких питаннях депутати сьогодні так знайти і не змогли. Втім, Віктор Овчарук не помилився в головному – технічні, але дуже важливі для області питання про міжбюджетні трансферти і перетворення медичних комунальних установ на некомерційні підприємства були прийняті майже без проблем. Щоправда, голосування за 20 пунктів про лікарні весь час коливалося на межі кворуму – від 34-х до 37-ми голосів, адже чимало депутатів просто поїхали додому, не дочекавшись завершення засідання.

Римар
Римар

Додамо, не викликало суперечок у залі, наприклад, питання про перейменування Тернопільського обласного державного музичного училища ім. С. Крушельницької на Тернопільський музичний коледж ім. С. Крушельницької. Власне, таке клопотання подали із навчального закладу. Тепер лише треба затвердити новий статут і доручити директору Ларисі Римар забезпечити проведення його реєстрації у новій редакції, відповідно до норм чинного законодавства.

Про найцікавіші події, що сталися на засіданні, читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео