Для тернополян електронний підпис прийде на заміну паперовому

1

Від сьогодні тернополяни зможуть використовувати свій електронний підпис, щоб укласти контракт або для користування державними онлайн-сервісами.

Уже від сьогодні, 7 листопада, тернополяни не виходячи з дому зможуть укласти контракт або скористуватися державними онлайн-послугами. Все це тому, що відтепер вони зможуть використовувати для цього свій електронний підпис. Про таке нововведення повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

– Цей закон, який вступає сьогодні в силу, дає абсолютно новий широкий спектр ідентифікацій для громадян і українського бізнесу. Цей кваліфікований електронний підпис, який починає діяти із сьогоднішнього дня, має таку ж юридичну силу, як і підпис, який проставляє людина на паперовому документі, – зазначив високопосадовець.

Це значно зекономить час громадян, адже тепер вони можуть менше контактувати з чиновниками і затвердити всі необхідні дані в онлайн-режимі.

За словами Павла Петренка, українці зараз можуть використовувати такі системи ідентифікації: mobile ID ( ця програма доступна для всіх власників мобільних телефонів), а також Банк ID.

До слова, цей новий закон «Про електронні довірчі послуги», Президент Петро Порошенко підписав учора, повідомляє УНН.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео