У Тернополі все частіше реєструють спалахи кору

В області дедалі частіше фіксують випадки захворювань на кір. Фахівці вважають, що така ситуація насторожує, адже хворіють як діти, так і дорослі. Вони закликають вакцинуватися та дотримуватися санітарно гігієнічних рекомендацій, які надають лікарі.

Від початку року у Тернополі зареєстрували 330 випадків кору. Половина випадків припадає на дітей. У тернопільських училищах зафіксували 13 випадків захворювання, там спалах триває досі. Зафіксовані випадки і у школах № 24 та № 6. В шостій школі спалах вже завершився, а у 24 він ще триватиме до 12 листопада.

– За дев’ять місяців 2018 року зареєстровано всього по області 2 062 людини з цією хворобою, 1 320 з яких – діти. Якщо взяти статистику за місяці, то в жовтні показники найвищі – це 284 випадки загалом, більшість з них – діти. Вже за листопад,  протягом цих 7 днів, зареєстровано 208 первинних діагнозів щодо кору. Ми дійсно можемо говорити про те, що захворюваність на кір зростає, і, напевно, надалі вона буде вищою, ніж у попередні місяці, – розповідає завідувач інфекційного відділення Ольга Дивоняк.

Що робити щоб не захворіти на кір?

Фахівці говорять, що лише вакцинація може попередити хворобу і що це єдиний метод, яким можна захистити свою дитину.

 –  Згідно з календарем щеплень, діти мають вакцинуватися в рік і в 6 років, це є оптимальний період для вакцинації і його звичайно потрібно по-максимуму дотримуватися. На жаль, на практиці ми стикаємося з тим, що більшість дітей які поступають у лікарню – не вакцинована, –  зазначає Ольга Дивоняк.

1 (1)
1 (1)

До слова, Тернопільська область на сьогодні посідає 5 місце по захворюваності на кір.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео