У Великоберезовицькій школі діти показали думки княгині Ольги і слухали історії для натхнення

Чи насправді любила княгиня Ольга осінь ми не знаємо, проте такою її бачать учні школи Великої Березовиці, які у літературно-музичній композиції відтворили думки княгині Ольги. Головну роль зіграла вчителька Люба Венета.

Вже понад 25 років пані Люба вчителює: спочатку навчала дітей російської мови, потім української мови та літератури, а вже близько 15 років вчить дітей основам християнської етики. Сьогодні вона стала організаторкою семінару для вчителів та сценаристом у виступі учнів.

– Сценарій написаний мною, не один раз перероблявся, складно було, бо коли писала сценарій, намагалася збагнути, як проходило це хрещення в душі княгині Ольги, що дало воно людям, що дало нашому народу, – розповідає вчителька основ християнської етики Великоберезовицької ЗОШ I-III ступенів Любов Венета.  

Інші ролі літературної композиції, приуроченій до хрещення України-Русі, зіграли учні школи, серед яких і Вікторія Соник.

– Сьогодні я була у ролі Рогніди, хоча й у сценарії моїх слів не було багато, але все одно я відчувала певну відповідальність. Звичайно, що хвилювалися, переживали. Але я надіюся, що все вийшло і ми задоволенні, – ділиться враженнями учениця 11-го класу Великоберезовицької ЗОШ I-III ступенів Вікторія Соник.

На заході відбувся й круглий стіл, куди запросили тих, хто багато досягнув, щоби вони розповіли дітям про свій шлях та пошук себе у світі.

– Я ніколи і в моїй сім’ї ніколи ніхто не здавався. Ми все гордо тримали голову вгору, рухалися вперед, вчилися, працювати. Тому я закликаю сьогодні дітей, що треба постійно рухатися вперед. А найперше, це як отець Роман сказав, потрібно любити, напевне, своїх батьків, людей і воно все буде абсолютно трошки по-іншому, – пригадує меценат Іван Чайківський.

Гості дійства поділилися з дітьми та вчителями уроками з життя.

– Кажуть, що є три покликання, три професії, де покликання дуже видно – це священик, лікар та вчитель. Це дуже видно, чи має людина покликання, чи немає, це не обманиш. Це люди відчувають, на рівні спинного мозку, чи людина на тому місці чи вона лишня, – радить отець Василь Баглей.

IMG_8810
IMG_8810

– Я коли закінчував школу, був випускний вечір і вчитель з моєї школи, де я навчався, сказала наступні слова. Вони стали для мене якимись напутніми в житті, я скажу їх вам: «Світ, широкий і прекрасний, незвіданий і таємничий, знайдіть себе в ньому і йдіть вперед сміливо і впевнено своєю дорогою. Ніколи не втрачайте почуття власної гідності. Відкрийте своє серце коханню і воно обов’язково знайде вас, любіть свою землю і ніколи не покидайте її. І пам’ятайте, що ви прийшли у цей світ, щоб зробити його кращим» – бажає дітям керівник Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Гніданик.

Відео Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео