Віра Олександрович

Аеропорт у Тернополі рятуватимуть не просто так, а за концепцією (фото)

«Концепцію розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на період до 2030 року» затвердили на сесії обласної ради вчора, 6 листопада.

Нагадаємо, тема летовища є для Тернопілля гострою вже понад 20 років. Відроджувати об’єкт уже бралися і конкретні особи, і кілька політичних сил. Утім, далеко просунутися у цій справі досі нікому не вдавалося. Єдине кардинальне рішення – закріплення землі за аеропортом, а отже, «роздерибанити» її вже не вдасться.

Аеропорт2
Аеропорт2

Що ж маємо тепер? «Концепцію розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на період до 2030 року». Цей документ представили депутатам із пафосом – показали у залі фільм, присвячений цій темі. Задля цього біля стола президії встановили спеціальний екран.

Отже, ухвалити такі концепцію вирішили «із метою задоволення потреб регіону у забезпеченні стабільного розвитку авіаційної галузі, приведення інфраструктури авіаційного транспорту у відповідність до міжнародних стандартів. Із клопотанням про такий крок звернулося керівництво комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Фірма «Тернопільавіаавтотранс».

Аеропорт3
Аеропорт3

Дану Концепцію вже розглянули на містобудівній раді при управлінні містобудування і архітектури Тернопільської ОДА, де прийняли рішення про схвалення в цілому. Переглянути всю презентацію, запропоновану КП «Фірма «Тернопільавіаавтотранс», можна ТУТ.

Насправді, на підготовлених матеріалах оновлене летовище дійсно виглядає цікаво і навіть вражаюче. Проте ні в кого не виникає сумнівів, що на такий проект із логістичним центром, вантажним терміналом, майстернями та іншим необхідні шалені гроші. Їх планують просити у Києві, а також – в інвесторів. Чи реально це? Пересвідчимося у 2030 році.

Аеропорт1
Аеропорт1

Додамо, депутати також розглянули цілу низку господарських питань. Серед них, зокрема, – про перетворення комунальних установ медичної галузі на комунальні некомерційні підприємства. Прийняли такі ж типові рішення аж по 25-ти таких установах. На цьому засідання і завершили, адже почало бракувати кворуму. Ряд питань порядку денного депутати відклали на наступне пленарне засідання.

Про дату його проведення повідомлять згодом, а про те, що відбувалося того дня у залі на Грушевського, 8, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео