Дарія Шевченко

День Юзабіліті: чи зручні тернопільські сайти у користуванні?

h_ua_den_usability

8 листопада відзначають Всесвітній День Юзабіліті. Його мета – показати користувачам мережі Інтернет цінність зручного дизайну веб-сайтів.

Тернопіль багатий на інтернет-видання. З цього приводу я захотіла дізнатись, чи зручні регіональні сайти у користуванні і чому. На це питання мені відповіла кандидат наук із соціальних комунікацій Галина Синоруб.

- Якщо говорити про медійний онлайн-ринок Тернопільської області, то у нас є дуже багато різноманітних веб-сайтів, які можна поділити на різні типи. Це можуть бути звичайні веб-ресурси або веб-сторінки та онлайн –видання.

В нас є достатня кількість онлайн-видань. Щодо зручності їх оформлення можу сказати наступне – всі вони зроблені у найдоступніших програмах і мають найдоступніші теми.

Проте, деяким сайтам потрібно попрацювати над шрифтом, оскільки він є не настільки читабельним, як хотілось би, і над використанням гамми кольорів. Тобто, ми знаємо, що кольорів має бути не більше 3-ох. Адже потрібно, щоб увага людини зосереджувалась безпосередньо на матеріалі, а не на колірному поєднанні або на дизайнерському рішенні того чи іншого сайту.

Якщо говорити про основну і додаткову інформацію, то все-таки наші сайти в цьому плані є доступними до основної інформації і стрічку новин чи їх архів можна переглянути та прочитати у будь-який час, - поділилася експерт.

Також Галина Синоруб побажала тернопільським сайтам і надалі працювати над дизайном своїх порталів, але докорінно його ні в якому разі не змінювати. Тому що це загрожує втратою аудиторії, яка звикла до розташування тієї чи іншої опції на певному порталі, який був початковим.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео