Віра Олександрович

Екстрадиція тих, хто воював на сході України, – неприпустима, впевнені на Тернопільщині

Представникам громадських організацій воїнів-АТОвців надали слово на сесії Тернопільської обласної ради 6 листопада. Причому зробили це відразу після того, як затвердили порядок денний.

Активісти прийшли зі зверненням до центральних органів влади про недопущення переслідувань і екстрадиції воїнів-іноземців, які беруть участь у бойових діях проти країни-агресора на сході України. У сесійній залі того дня вони отримали 48 «за».

Гості2
Гості2

Першим до трибуни пішов учасник АТО, а нині - депутат обласної ради Василь Чашка.

Він фактично озвучив текст звернення, який завчасно підготували для розгляду на сесії. Адже це була ініціатива депутатської фракції ВО «Свобода» і голів кількох місцевих ветеранських організацій.

Звернення1
Звернення1

Звернення2
Звернення2

Кожен доброволець, який пліч-о-пліч захищав нашу державність повинен бути захищений законом, наголошує депутат. – Його не можна віддавати, як розмінну монету при політичних перипетіях владної верхівки. Прикро спостерігати за тим, як неефективно і халатно дипломатичний корпус держави Україна, правоохоронні органи, зокрема, Генеральна прокуратура, визнають правоту російського агресора і танцюють під його дудку.

Голова громадської організації «Ветерани АТО Галичини»  Ружена Волянська підтримала і доповнила виступаючого. Адже активісти також впевнені у порушенні прав людей, які прийшли на нашу землю, щоб захистити її, а натомість можуть потрапити у в’язницю.

Коли до нас приїжджають люди з-за кордону і з 2014 року воюють і підтримують Україну на фронті, То робити їхню екстрадицію – неприпустимо! – каже вона.

Сесія2
Сесія2

Після цього до трибуни лідер волонтерської групи «Схід і захід єдині назавжди» Василь Конько. Окрім іншого, він згадав не лише про переслідування добровольців, а й про напади на громадських активістів. На його думку, це – ланки одного ланцюга.

До речі, громадська організація «Ветерани АТО Галичини» також звернулися із пропозицією створити робочу групу, яка повинна розробити пропозиції щодо програми кредитування ветеранів АТО для придбання житла. Голова обласної ради Віктор Овчарук уже дав відповідні доручення.

До речі, про те, що відбувалося того дня у залі на Грушевського, 8, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео