Лауреатка «Коронації слова» привезла у Тернопіль нову книгу (фоторепортаж)

Вчора, 7 листопада, у стінах тернопільської книгарні «Є» відбулася презентація книги львівської письменниці Анастасії Нікуліної під назвою «Зграя».

Анастасія – авторка трьох романів. Також у неї є чимало досягнень: отримала літературну премію ім. Олеся Гончара у номінації «Проза», має відзнаку за найкращу книгу для підлітків, а також літераторка стала лауреаткою «Коронації слова».

Нова книга Анастасії – це міський роман про так звану зграю, а саме про сучасну молодь. Вони займають паркуром, кожного дня кидають виклик міським висотам і самим собі, для них не існує меж, а є лише перешкоди.

– Зграя – це те, що народжується тоді, коли ви можете обирати – це найкрутіші люди у вашому житті, вас об’єднує захоплення. Те, від чого ростуть крила, те що робить тебе сьогодні кращим. Те, від чого часом зносить дах і це класно, адже поряд є ті кому зносить дах не менше, і це єдиний і правильний вид наркотиків, які я всім рекомендую. Діліться своїми захопленнями і знаходьте свої зграї, це дуже круто, – вважає авторка.

Анастасія Нікуліна познайомила глядачів з героями книги та розповіла детальнішу історію про кожного, аби можна було зануритись у вир тих подій, які відбуваються у книзі. Її герої – п’ятеро хлопців із Львова, яким ледь виповнилось 18 років. Разом вони команда, яка гуртується та підтримує один одного, долаючи свої страхи.

1
1

Авторка розповідає про свою цікаву філософію, якою вона керується у житті, а також і у книзі.

– Немає меж, є лише перешкоди. Кожну перешкоду можна подолати і насправді всі межі в нашій голові, ми часто думаємо, що ми щось не зможемо, тим самим ми вже ставимо собі межу. Паркур дозволяє відкрити ці внутрішні резерви, і сказати тобі «Так, ти зможеш і я в тебе вірю», – додає Анастасія Нікуліна.

2
2

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео