Орест Сарматський

Виробники картоплі відмовляються від її реалізації за поточними цінами (Агро-новини)

0801 (Copy)

Картопля є найменш затребуваною позицією на українському ринку овочів борщового набору. Ціни на неї залишаються відносно стабільними з початку осені. Так, виробники відмовляються продавати продукцію за нинішніми цінами.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Наразі великі гуртові партії картоплі на ринку України надходять у продаж по 2,5-4 грн/кг ($0,09-0,14 за кг) в залежності від якості і інших умов. Уникати цінової стабільності в умовах невисоких темпів збуту продавцям вдається перш за все за рахунок того, що в продаж надходить, як правило, картопля невисокої якості. У той же час, більшість власників якісної продукції відмовляються від реалізації за поточними цінами.

При цьому комерційні виробники, посилаючись на брак картоплі високої якості в дрібних господарствах і господарствах населення, планують почати продажі не раніше початку зими, коли, за розрахунками, ця категорія продавців піде з ринку.

Ціни на картоплю фактично відповідають минулорічному їх рівню, не зважаючи на те, що за даними Держстату, її валовий збір у цьому сезоні перевищив минулорічні показники.

Мінагрополітики ігнорує потреби фермерів при формуванні держпідтримки

0802 (Copy)
0802 (Copy)

Мінагрополітики та керівництво Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) щороку допускає одні й ті ж самі помилки при формуванні державної підтримки для фермерів. Вони зовсім не дослухаються до пропозицій та потреб самих фермерів. Про це заявив голова Полтавської Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Василь Бурлака, передає agronews.ua.

– Проблеми сьогодення щодо розподілу коштів на 2018 рік ми передбачали ще рік тому. Промайнув рік, проблеми залишились без змін, – наголосив Василь Бурлака.

Він запросив до діалогу усіх, хто причетний до розробки механізму розподілу коштів держпідтримки для фермерів та кооперативів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео