Орест Сарматський

«Автобус-привид» незабаром побачать у Тернополі

5be583f14c504355974235 (Copy)

На дорогах України стартував проект «Некерований автобус». Такий автобус подорожуватиме країною у пошуках найкращого водія.

Мета проекту – звернути увагу до питання безпеки на дорогах та важливості дотримання Правил дорожнього руху, повідомляє «Урядовий портал».

Запуск «автобуса-привида» є другим етапом соціального проекту «Керуй», що стартував минулого року. Він був запущений Національною поліцію та Консультативною місією Європейського Союзу. Автобус спеціально обладнаний таким чином, аби складалося враження, ніби за кермом нікого немає. У Нацполіції вважають, що «автобус-привид» – яскравий та нестандартний проект, адже з його допомогою поліція хоче звернутися до всіх учасників дорожнього руху з проханням бути відповідальними та дотримуватися правил дорожнього руху.

Автобус зупинятиметься в різних містах України, щоб зустрітись з тими водіями, які є справжнім прикладом для наслідування для інших.

За даними Нацполіції, з початку року на дорогах України сталося понад 122 тисяч ДТП, майже 20 тисяч – з постраждалими. Окрім того, поліція виявила більше 800 тисяч фактів перевищення встановлених обмежень швидкості руху, 94,5 тисяч фактів керування транспортом у стані сп’яніння.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео