Віра Олександрович

Це ж треба: заборонити мобільні телефони вимагає директор школи із Тернополя (фото)

Мобільник_діти

Із проектом рішення «Про звернення депутатів Тернопільської міської ради до Міністерства освіти і науки щодо обмеження використання у школах мобільних телефонів і Wi-Fi» уже можна ознайомитися на сайті мерії.

Автор такої пропозиції – депутат Петро Поврозник. Нагадаємо, він є директором Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 із поглибленим вивченням іноземних мов, тобто одного із так званих елітних навчальних закладів міста.

Лінійка
Лінійка

Як тільки це рішення ухвалять депутати, звернення невідкладно надішлють у Міністерство освіти і науки України. Контроль за виконанням рішення покладуть на постійну комісію із гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

Цитуємо звернення:

«Як показують дослідження вчених багатьох країн, використання у школах Wi-Fi, планшетів і мобільних телефонів негативно впливає на стан здоров’я дітей.

За даними експериментальних наукових досліджень, тривала дія бездротових мереж, зокрема радіовипромінювання, негативно впливає на серцево-судинну систему, призводить до відмирання клітин мозку, відповідальних за пам’ять і навчання, викликає поведінкові порушення, головний біль, безсоння, стресові ситуації та інше.

Школа_5
Школа_5

Значні обмеження на використання мобільних телефонів і Wi-Fi уже ввели у таких країнах, як Франція, Бельгія, Іспанія, Ізраїль, Австралія, Італія, Швейцарія, Німеччина, Австрія, Фінляндія та інші. Враховуючи вищенаведене, ми, депутати Тернопільської міської ради, просимо Міністерство освіти і науки України: 1. Заборонити використання мобільних телефонів у школах та дошкільних навчальних закладах. 2. Зобов’язати адміністрації навчальних закладів: - встановити контроль за доцільним, раціональним використанням Wi-Fi, забезпечивши його  обов’язкове відключення тоді, коли він не використовується; - за можливості, у навчальних закладах перевагу надавати кабельним з’єднанням, а не Wi-Fi».

До речі, учням в однієї зі шкіл Ужгорода нещодавно заборонили користуватися мобільниками. Але таке рішення ухвалили батьки на зборах. Тож використовувати мобільний на території школи №3 тепер можна лише до першого уроку і після останнього. Гаджети школярів під час уроків зберігають у сейфі.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео