«Дике поле» VS «Ворошиловград» - яким його можуть побачити тернополяни

5

Фільм «Дике поле» який створювався 7 років та сценарій якого переписувався 13 разів – вийшов на екрани 8 листопада. У Тернополі ж прем’єрний показ відбувся 9 листопада разом із режисером фільму Ярославом Людигіном та актором Володимиром Ямненко.

Один з найвідоміших романів Сергія Жадана «Ворошиловград» проілюстрували у фільмі  «Дике поле».  Це пригодницький екшен про рейдерський захват бензоколонки із місцевими  бандитами де у головного героя хочуть «віджати» його ж власне. Також це неймовірні панорамні кадри Донбасу та  багато жартів і ненормативної лексики від яких у залі частенько сміялися глядачі.

Зйомки цього рейдерського захвату були заплановані в рідному місті Сергія Жадана – Старобільську на Луганщині, ще до війни. Проте розпочали зйомки вони вже під час війни, тому творчій групі було тяжко з організацією. Вони жили в закинутому готелі або у жіночих гуртожитках з яких їх періодично виганяли.

«Ми знімали все з зоні АТО, в Старобільську, а потім вже повернулися і знімали дещо під Києвом. Дещо просто технічно не можливо було відзняти там, у нас були обмеження зйомок за блокпостами, і ми не змогли зняти деякі технічні моменти», - розповідає режисер фільму «Дике поле».

5
5

Один мільйон євро

Саме стільки коштувало аби зняти цю стрічку про Донбас. Половину цих коштів виділили у Держкіно, а решта на фінансування фільму збирали кошти з усього світу.

Книга «Ворошиловград»  іде позаду фільму «Дике поле»

Безумовно, у всіх виникає питання чи повністю, до деталей у фільмі показуватимуть ті події які є прописані у книжці. Проте режисер Ярослав Людигін та Сергій Жадан ще задовго до початку створення цього фільму домовилися про розмежування цих двох творів.

 «Не можливо дивитися «Дике поле» і думати про «Ворошиловград».  Ці твори  про одне і те саме, але в романі можна розповісти набагато більше речей, він дає набагато більше простору для багатьох тем. В фільмі який триває не більше двох годин ми мусимо сконцентруватися на чомусь найголовнішому. Коли ми побачили що з цього виходить, ми зрозуміли що це дійсно два різних твори», - зазначає Ярослав Людигін.

1
1

Також про це говорить і актор Володимир Ямненко який зіграв у фільмі «Кочу». Він навіть не читав роман спеціально для того щоб відчути свого актора, ще не існуючого до початку зйомок.

 «Я навіть не читав роману і вважаю що до ролі легше підходити коли ти не знаєш про що йде мова – тоді це для мене відкриття. А якщо я знаю вже цього героя, я починаю вносити свою корективи і говорити про це режисерам», - розповідає  Володимир Ямненко.

3
3

Оскільки творці хочуть показати фільм ширшій аудиторії – їхню стрічку уже відібрали для участі у конкурсі  Талліннського кінофестивалю.

4
4

До слова, у цьому фільмі також знявся і сам Сергій Жадан з епізодичною роллю яка складається з одного матюка.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео