Інспектори з паркування вже на дорогах Тернополя

1 (1)

З 9 листопада у Тернополі працюють інспектори з паркування. Протягом цих трьох днів вони виявили близько сотні водіїв, які порушили правила зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Нагадаємо, з вересня 2018 року діють нові правила паркування автомобілів та створений новий підрозділ «Сектор контролю за паркуванням транспортних засобів». У цьому підрозділі працюватимуть інспектори з паркування, повідомляють на сайті міськради.

Уже з 9 листопада у Тернополі ці інспектори інформують водіїв про порушення та залишають «записки щастя» з попередженням. Їхня робота полягає у тому, щоб фіксувати правопорушення, накладати штраф на водія-порушника або затримати автомобіль, викликавши спеціальну службу, яка забере його на арештмайданчик.

– Оскільки на даний момент Кабінет міністрів ще не прийняв відповідних законних актів щодо порядку евакуації транспортних засобів, а саме не затвердив акт огляду автомобіля під час евакуації, ми не можемо повноцінно розпочати роботу з переміщення транспортних засобів, які створюють суттєві перешкоди для руху. Також у Тернополі ще тривають відповідні процедури з облаштування арештмайданчика, на якому тимчасового зберігатимуться евакуйовані автомобілі, – додає Ігор Максимів, начальник управління муніципальної поліції Тернопільської міської.  

На сайті Тернопільської міської ради у спеціальній рубриці тернополяни зможуть переглянути інформацію про евакуйовані автомобілі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео