Майбутні аграрії Тернопільщини вшановували мову (фоторепортаж)

IMG_8472-min

Святування Дня української писемності та мови стало вже традиційним у бібліотеці Бережанського агротехнічного коледжу. Днями шанувальники рідного слова зібралися у читальному залі на літературно-виховну годину «З рідним словом міцніє держава».

Завідуюча бібліотекою Ольга Михайлишин ознайомила присутніх з історією виникнення свята української писемності та мови та роллю мови у житті кожної людини.

На відвідувачів заходу очікували поетичні хвилини, подаровані студентами групи ЕкЕо-11М. Ведучими свята були Вікторія Федуняк та Соломія Насткевич,  які  провели  прадавніми сторінками  життя  «творців слов’янського   письма» - братів Кирила та Мефодія,  Нестора Літописця.

IMG_8430-min
IMG_8430-min

]
]

На завершення заходу голова циклової комісії гуманітарних дисциплін, куратор групи ЕкЕо-11М підкреслила, що  відзначення дня писемності та мови засвідчує багатолітній тернистий шлях  розвитку рідного слова. Закликала молодь берегти нашу рідну мову, рідне слово та запросила всіх присутніх 9 листопада взяти участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, повідомляє сайт коледжу.

IMG_8413-min
IMG_8413-min

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео