Про напад на тернополянина говоритимуть у Парламенті

Cправою про напад на екс-депутата Тернопільської міської ради буде займатися новостворена тимчасова слідча комісія Верховної Ради України. Про це на прес-конференції «Хто замовив напад на Ігоря Турського» повідомив народний депутат Остап Єднак.

Народний обранець розповів про новостворену тимчасову слідчу комісію у  Верховній Раді України. ЇЇ робота передбачає опрацювання відомостей щодо нападу на громадських активістів.

– На превеликий жаль, створення цієї комісії стимулювала смерть Катерини Гандзюк, тому що проект подали ще на початку жовтня місяця, а тільки саме зараз ми відчули  нагальну потребу голосування за це рішення, – додає Остап Єднак.

Він пообіцяв взяти усі факти нападу на Ігоря Турського безпосередньо для роботи в ТСК, а також попросив надавати комісії факти інший подібних справ на Тернопільщині.

2
2

– Перше засідання тимчасової комісії ми проведемо на наступному тижні. Обговоримо справу Катерини Гандзюк, а також сформуємо список нападів на інших активістів. Думаю, ті факти, які сьогодні озвучив Ігор Турський, на жаль, цілком заслуговують на те, щоб справа по нападу на нього також розглядалася в рамках комісії, – озвучив народний депутат України.

Можливе і таке рішення, що на засіданнях цієї комісії розглядатимуть і справу вбивства громадського активіста Віталія Ващенка.  Ймовірно, що нападники на Ігоря Турського знайомі з особою, яка пов’язана з вбивством Віталія Ващенка. Як повідомили на прес-конференції,  в лютому, коли нападники їхали до Тернополя, вони затримувалися в цієї особи, яка проживає у Кременці. У справі братимуть до уваги також те, що адвокатом обох підозрюваних у цих двох справах виступає Сергій Чернов.

Нагадаємо, ще 22 лютого на екс-депутата міської ради Тернополя, напали в центрі міста серед білого дня та нанесли колоту рану в стегно. У цій справі вже відбулося слухання у суді.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео