Орест Сарматський

В Україну завезли 20 тонн заражених гранатів (Агро-новини)

1201 (Copy)

У 20-тонному вантажі гранатів, який прибув із Туреччини, знайшли середземноморську плодову муху.

Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

– Під час проведення фітосанітарного контролю імпортних вантажів державними фітосанітарними інспекторами митного комплексу № 1 ВАТ «Сільгосппостач» у вантажі гранатів вагою 20,1 тонни походженням з Туреччини виявили карантинний шкідливий організм – середземноморську плодову муху, – йдеться в повідомленні.

Заражений вантаж затримали.

40% ринку дронів припадає на агросектор

1202 (Copy)
1202 (Copy)

В Україні обсяг ринку безпілотних літальних апаратів становить $1 млн на місяць. Близько 40% з них купують для АПК. Про це пише Aggeek.

Повідомляється, що більшу частину ринку дронів займає китайська компанія DJI. У 2018 році її оборот сягнув $3 млрд. Конкуренцію DJI намагаються створити такі бренди як Yuneec, Parrot, 3DR і Hubsan, які наразі тільки розвиваються.

– Сьогодні на аграрному ринку найбільш поширені технології обприскування полів та ортофотоплани. Також аграрії цікавляться тепловізійною та спектральною зйомкою з повітря. За допомогою тепловізора можна оцінювати температуру на полях і сільськогосподарських об'єктах. Найпопулярнішими брендами на аграрному ринку України є класичні дрони DJI Phantom та DJI Mavic, – ідеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео