Віра Олександрович

Чорне і біле: Тимошенко помолилася у Зарваниці та розповіла тернополянам про свої плани (фото, відео)

Україну треба негайно піднімати з руїни і хаосу, в який вона занурена уже 4,5 роки. Потрібен такий лад у державі, який забезпечить людям відчуття стабільності.

Про це сьогодні, 13 листопада, у Тернополі заявила лідерка всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Що цікаво, одягнута гостя була дуже по-діловому. Її наряд – абсолютно класичний, чорно-білий. Навіть оправа окулярів була чорною. Жіночності політику додавали лише чорні лакові туфлі на традиційно високих підборах. Зачіска і макіяж також були бездоганними.

Ще_одне
Ще_одне

Юлія Тимошенко почала зустріч з представниками місцевих ЗМІ із представлення своєї Програми розвитку України. І ключовим у цьому плані, на її думку, є саме Новий економічний курс. Адже він передбачає, зокрема, зміну системи оподаткування, зменшення корупційних ризиків для бізнесу, а також – зниження ціни на газ для населення. Юлія Тимошенко впевнена: видобутого в Україні – достатньо, щоб забезпечити потреби людей. І вартість газу для них не має перевищувати дев'яноста доларів за тисячу кубометрів.

Підвищення на 23,5 % ціни на газ для всіх людей це – шок, – каже лідерка всеукраїнського об'єднання «Батьківщина». – Ціну на український газ піднімають абсолютно незаконно. Не ринок встановлює ці ціни. Українського газу цілком вистачає, щоб забезпечити українців. Як могло статися, що газу, який за Конституцією, належить народу, у нього забрали для якихось оборудок? А натомість нам нав’язують якийсь невідомий біржовий газ. 

Однак втілити головні стратегічні завдання вдасться лише тоді, коли в Україні запанує мир. Для цього, на думку Юлії Тимошенко, потрібно зробити головних чотири кроки: посилити армію, перевівши її на стандарти НАТО, запровадити новий, ширший формат переговорів – «Будапешт+», припинити заробляння на війні, а також вчинити так, щоб війна не була вигідною керівництву держави.

– Не розумію, чому за 4,5 роки війни не скликали за стіл переговорів усі сторони Будапештського меморандуму, – додає вона. – Також ми хочемо запросити представників ЄС. Тоді ми зможемо зовсім по-іншому поставити переговорний процес і нарешті досягнути позитивного результату.

Гостя підкреслила: як тільки вона стане президентом, то кожен буде відповідати за законом за кожну зароблену корумповану копійку. Натякнула, що стосується це і самого Петра Порошенка, який вивів через свій банк гроші родини Януковича.

– Після виборів ми будемо діяти жорстко, чітко і результативно, – каже вона. – Адже треба піднімати країну із руїни і хаосу, в який вона занурена.

Окрім того, Юлія Тимошенко озвучила головні стратегічні завдання, які поставила перед собою її команда: знешкодження корумпованої монополії; створення нової бездоганної судової системи; створення сильного місцевого самоврядуванням зі збереженням унітарності держави і виключенням можливості утворення федеративного устрою; а також - ухвалення нової Конституції, що допоможе прибрати корупцію і олігархів від влади.

Хлопці під готелем2
Хлопці під готелем2

До речі, під готельним комплексом «Авалон», де відбувалася прес-конференція, постійно чергували хлопці спортивної статури. Із представниками місцевих ЗМІ юнаки розмовляти не поспішали, навіть намагалися заховати обличчя від камер.

Хлопці під готелем
Хлопці під готелем

Під час робочого візиту у наш край Юлія Тимошенко також побувала в унікальному комплексі «Український Єрусалим», що у Марійському духовному центрі «Зарваниця», і відвідала богослужіння у Соборі Зарваницької Матері Божої. Крім того, гостя того ж дня зустрілася із громадою Теребовлі. Згодом у палаці культури «Березіль» відбулася розширена нарада із партійним активом Тернопільщини.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео