Оксана Бучко

Менше за проїзд у громадському транспорті платитимуть лише власники картки тернополянина

290515_proizd

Тернополяни знову платитимуть у громадському транспорті по-новому. Від 17 листопада ціна на проїзд у маршрутках становитиме 6 грн, у тролейбусах – 5 грн. Оплата каркою тернополянина та електронним квитком не відрізнятиметься до 20 грудня, аби жителі змогли виготовити картки.

Таке рішення прийняли сьогодні, 15 листопада, на засіданні виконкому, опираючись на висновок незалежного експерта щодо доцільності зміни тарифів на перевезення пасажирів у громадському транспорті Тернополя, подані розрахунків профільною депутатською комісією та розрахунки вартості проїзду місцевими громадськими активістами. До слова, сьогодні перед засіданням рішення не оголошували.

Вже 20 грудня тарифи диференціюють: дешевше на 1 гривню будуть їздити лише власники картки тернополянина. І це буде стара ціна - 5 грн у тролейбусах, 6 грн – маршрутках. Електронний квиток більше не даватиме жодних знижок. Тож таким способом і готівкою жителі міста платитимуть знову на гривню більше – 6 грн у тролейбусах, 7 грн – у маршрутках.

Про те, скільки насправді пасажирів їздить у тернопільських маршрутках, «Терен» писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео