Невдовзі тернополяни зможуть перевіряти маршрутки у Telegram

2

Жителі Тернопільщини зможуть перевіряти ліцензії маршруток у більш зручний спосіб. Державна cлужба України з безпеки відкрила дані про ліцензії транспортних засобів, які займаються перевезенням пасажирів та вантажу.

Запустили дану програму «Опендатабот», у цей сервіс можна завантажити фото із номером машини або ввести його вручну та перевірити ліцензію. Зробити це можна із будь-яким видом транспорту, який здійснює вантажні та пасажирські перевезення: маршрутки, таксі, автобуси, вантажівки, пише «Економічна правда».

Для цього потрібно додати «Опендатабот» до Telegram, зробити фото транспорту або ввести номер самостійно, надіслати його, а згодом отримати усю інформацію про ліцензію. Якщо у певного транспорту немає ліцензії, він є небезпечним для користування. Тому можна буде написати скаргу в «Укртрансбезпеку».

Безпечність ліцензійного транспорту у тому, що він проходить планові огляди та перевірки інспекторами, а водіїв перед виїздом перевіряють медики. Також кожен з видів транспорту має певні вимоги та правила для безпечного перевезення пасажирів чи товару, яких перевізники мають дотримуватися, аби уникнути небезпечних ситуацій.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео