Дарія Шевченко

День працівників радіо, телебачення та зв’язку: що тернопільські журналісти розповіли про свою професію?

5e8173bf39566531ecfe4424fce66d85_XL

Сьогодні, 16 листопада, День працівників радіо, телебачення та зв’язку. Тернопільські журналісти розповіли про напрями своєї професії, її курйози, власні навички та захоплення.

Мирослава Муквич, ведуча програми «Файний ранок» на телеканалі «ТТБ»:

Телеведучою я стала через свою любов до справедливості. Наразі веду розважальну програму, але в майбутньому прагну бути корисною своїй аудиторії, розкриваючи певні соціальні проблеми, що турбують українців.

Курйозні випадки в прямих ефірах – це особливий кайф. Тут їх в мене було чимало. Пригадую, був ефір, на який спізнився мій співведучий, і півгодини ефіру вела я сама. Був такий момент, коли я забула, як вимовляти слова, і просто випала з реальності на 15 секунд. Траплялись такі гості, які переплутали час зйомок і прийшли не на 8.30, а на 20.30.

Словом, лише завдяки прямим ефірам можна отримати справжній досвід і навчитися викручуватись з будь-яких ситуацій.

Василина Богуцька, ведуча на «Ух-радіо»:

Журналістику я обрала через те, що мені завжди подобалось спілкування з людьми. Я завжди мріяла працювати в радіосфері.

Із курйозів я пам’ятаю такий момент, коли після завершення ефіру забула вимкнути мікрофон і мої репліки можна було почути по всій студії.

Я вважаю, що радіоведучий має володіти такими навичками як імпровізація і вміння писати підводки та сценарії. Це найголовніше у моїй сфері.

Тетяна Скиба, журналіст телеканалу «TV-4»:

Чесно кажучи, я ніколи не мріяла бути на екрані. Журналістика, перш за все, зацікавила мене людьми. Саме вони, як би це не звучало, по-справжньому надихають та мотивують у роботі. Буває, і стомлюють, і веселять. Та все ж ти щось отримуєш від цього взамін. А тележурналістику обожнюю за те, що поєдную дві улюблені речі: подорожі та мікрофон.

Курйозів траплялось чимало: бувало, що без карточки для запису йшла на зйомку, і мікрофон забувала включати під час коментаря. Та ще пригадую: одного разу у натовпі тримала мікрофон, поруч стояла жінка. Чомусь вона собі вирішила, якщо заговорити у цей мікрофон, то тебе почують всі. Довго не думаючи жіночка схопила мене за руку і почала, так би мовити, кричати не туди, куди дійсно потрібно. Це запам’яталось. Для мене це робота, яка не залишає мене байдужою.

Віталій Куземко, оператор телеканалу «Тернопіль 1»:

Обрав професію оператора, тому що це цікаво і ти завжди можеш креативити. З курйозів пам’ятаю той момент, коли в -10°C акумулятор від камери, який був повністю заряджений, під час зйомок просто вимикався.

Юлія Нагорна, радіожурналіст на «Мелодія FM»:

Я завжди мріяла робити те, що подобається, а подобається мені розмовляти та декламувати щось перед мікрофоном, тому і відповідно знайшла таку професію, що припала до душі.

Оскільки я працюю не в прямому ефірі - то на щастя, ще поки ніяких курйозних, смішних ситуацій не було, але у майбутній перспективі - це можливо. Головне для журналіста - це бажання навчатися щодня чогось нового, прагнути до самовдосконалення у професійному плані і найголовніше - вміти володіти своїм голосом, адже у моїй професій - це найголовніше.

Ще раз вітаємо усіх тернопільських медіа-мовників із професійним святом і бажаємо їм наснаги у творчій діяльності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео