Що чекає тернополян на вихідних?

b9fe2985-b6b5-4393-9677-8c8dc7b8ca42

Вечірки, вистави, концерти та культурні заходи ще ніхто не відміняв. Саме тому, варто вийти за рамки домашнього комфорту та поринути у атмосферу розваг і веселощів.

До Вашої уваги події вихідного дня:

17 листопада

Вистава «За крок до тебе»

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка.

Початок о 19:00.

«Монюшко в різних куточках світу»

Єлизавета Ліпітюк - сопрано (заслужена артистка України) - Національна філармонія України (Київ) Сергій Бортник - тенор (Україна) Національна філармонія України (Київ) Наталія Коваленко - сопрано (Україна-Поьща Александер Чайковський - Ладиш - бас (Польща - Великий театр) Віктор Ковальський - баритон (Польща) Ярослав Домагала - фортепіано (Польща) Мирослав Кріль - диригент (заслужений діяч мистецтв України) Академічний симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії Вхід за запрошеннями.

Де:  Тернопільська обласна філармонія.

Початок о 18:30.

Святкування дня студента

До 23:00 год - віхід вільний. При пред'явленні студенського квитка - вхід вільний цілу ніч. Вас чекають: - Swaggy twer team - Dj Melnyk - Dj Nice - MC Kornel

Де: Riverside club.

Початок о 22:00.

Selve Clain

Ми не обмежуємось однією гучною вечіркою на тиждень, тому цієї п’ятниці зустрічайте новий сет від SEVE CLAIN — на честь дня студента! Чекаємо тих, хто сидить за студентською лавою, і тих, хто вже давно забув, як виглядає заліковка. Одним словом — усіх.

Де: YOUNG.

Початок о 23:00.

Міжнародний день студента

У суботу день студента! Ця дата ніби «Новий Рік» — святкують всі. Як студенти, так і ті, хто закінчив ВУЗ уже давно. Ми — не виключення! Проведіть суботу драйвово разом із Dj Koss та гуртом «Svitlo».   Резерв столиків за нижчевказаним номером телефону. Вхід вільний.

Де: Паб «Файне місто».

Початок о 23:59.

Виступ гурту «Hoolyganz»

 Де: Розважально-відпочинковий комплекс «MAXIM»

Виступ гурту «Midnight blues»

Де: Паб «Хмільне щастя».

Початок о 19:00.

Виступ гурту «Erise»

З презентацією альбому «All These Things» гурт завітає до Файного міста.

Де: Арт-бар «Коза».

Початок о 20:00.

Студентська ліра - 2018

Фестиваль творчо обдарованої молоді. Насолоджуйся творчістю студентів. Підтримай свій факультет. Головна подія року у ТНЕУ

Де: Тернопільський національний економічний університет (актова зала).

Початок о 15:00.

Документальна виставка до 100-річчя ЗУНР

Відкриття виставки «Листопадовий зрив» (до 100-річчя проголошення Західно-Української Народної Республіки).

Де: Державний архів Тернопільської області.

Біла виставка Насті Кулік та Дарії Текуч

Заповненість і порожнеча, біле та чорне. Початок всього, коли одне не відрізнялось від іншого, коли заповненість була порожньою, а білизна чорною. Усі роботи єдині за сенсом. Вони про пошук світла в собі та навколо; вони — спроба означити це світло, яке усвідомлюється в тиші й на контрасті з тінню. Пошук свого призначення, свого місця під зірками та планетами, роздуми про свій шлях. Відчуття зв’язку всього зі всім, вплив одного на інше та присутність білого світла, яку ти здатний усвідомити. Світло наповнює та пронизує абсолютно все й завжди. Коли ти чистий і відкритий, то зв’язок, із ким би він не був — мурахою, деревом чи Вчителем — це завжди зв’язок із Божественним, зі світлом. Прожити цей зв’язок на найглибшому рівні та зануритись у свою власну глибину людині допомагає момент творіння. Мистецтво — це шлях всередину.У просторі галереї ми творимо зменшену модель Всесвіту. Є чорний і білий зал, і ми говоримо про світло і тінь. Настя — людина ранкового сонця, природи і світла. Даша — людина міста, архітектури та сутінок. Наша виставка — те, що відбувається, коли зустрічаються ніби протилежності з однією лиш метою — пошук світла і любові в собі.

Де: Ресторан «Bunkermuz».

Заняття з «гусячих шкірок» та «пухликів»

Цієї суботи ми будемо вивчати морщення «гусячі шкірки», «пухлики». Розпочинаємо о 13.30 год. «Гусячі шкірки» можна побачити на рукавах жіночих та чоловічих борщівських сорочках. Тривалість заняття - 2 год. Усі матеріали надаємо. Кількість місць обмежена, тому попередній запис обов’язковий:

Де: ГО «Школа борщівської народної сорочки».

Початок о 13:30.

Майстер-клас із швидкочитання

Книгарня «Є» запрошує дітей 8-15 років та всіх охочих на майстер-клас зі швидкочитання за методикою Андрія Сподіна, який буде проводити сертифікований спеціаліст Ніна Лозова. Багато цікавих книг з’являються на полицях книгарень та бібліотек, більше і більше задають для опрацювання вчителі, друзі діляться прочитаними новинками - все хочеться прочитати, але так бракує часу. Знайомо? Тоді, чекаємо на нашій зустрічі, щоб навчитись читати швидше. Реєстрація за нижчевказаною адресою.Вхід вільний.

Де: Книгарня «Є».

Початок о 16:00.

Вечір польського кіно

Uwaga! Uwaga! Uwaga! Zapraszamy wszystkich do oglądania filmów, a także na kawę i herbatę ze słodyczami. Z okazji świąt Bożego Narodzenia proponujemy Państwu «Listy do M». Ми запрошуємо всіх дивитися фільми, а також на каву та чай з солодощами. З нагоди Різдва, ми пропонуємо Вам «Листи до М». На гостей чекає тепла та дружня атмосфера, а також можливість попрактикуватися у спілкуванні польською мовою. Всі бажаючі зможуть поласувати кавою та смачними солодощами.   Нагадуємо, що реєстрація на захід обов'язкова. Ціна за вхід 100 грн.

Де: вул. Руська, 16а (Мовно-консультаційний центр «Іноземні мови за чашкою кави»).

Початок о 18:00.

Майстер-клас з декупажу

Майстер-клас з декупажу в суботу 17 листопада о 12.00год. Ціна 150грн(новорічна іграшка або підсвічник). Можливо декорувати інші заготовки- ціна узгоджується. -техніки: декупаж, трафаретна техніка, вживлення карт тощо. -тривалість 2-4год-вік від 8 років. Запис в повідомленнях чи по телефону нижче.

Де:  Творча крамниця «Handmade story».

Майстер-клас з виготовлення еко-рамки

Запрошуємо на майстер-клас із виготовлення ексклюзивної рамки для фото «На лаврах». Ця річ стане оригінальною прикрасою у вашому інтер'єрі, а також і оберегом. Лавр із давніх часів є символом перемоги, величі та очищення оселі від негативу. Матеріали: двп,тримач для рамки, лаврове листя, льоновий шнурочок, золота фольга, еко-лак. Рамка розміром 10×15 см. Проводить майстер-клас рукодільниця Наталя Грицаєва. Вартість участі - 200 грн. Телефон: +38 (068) 657-22-05

Де:  Ресторан «Bunkermuz».

Початок о 14:00.

Виходь за рамки - ти не фотографія

Кожен учасник отримує можливість: під різними точками зору подивитись на себе, свої можливості та ідеї; усвідомити, що всі рамки і обмеження - це плід фантазії, сформований через певні життєві обставини; вийти за звичні рамки та зону комфорту; зробити перший крок до втілення власних ідей чи здійснення життєвих змін. Тренінг відбудеться в творчій атмосфері картинної галереї ресторану «Бункермуз». Вартість участі 201 гривня. Кількість місць = 15. Обов'язкова попередня реєстрація за нижчевказаним номером телефону.

Телефон: +38 (068) 657-22-05

Де:  Ресторан «Bunkermuz».

Початок о 14:00.

Майстер-клас «Рукавички-мітлички»

Безшовні вироби з валяної вовни.  Як вони створюються? Який матеріал використовують досвідчені майстрині? Як тонку повсть зробити міцною і якісною? Як зробити розрахунок шаблону і визначити розхід вовни? Легко і просто! У цьому ви переконаєтеся на майстер-класі з Оксаною Чмиленко. І не лише отримаєте відповіді на запитання, а й зваляєте своїми руками зручні, теплі і стильні рукавички. Саме з маленьких виробів варто починати, щоб зрозуміти головні принципи творення великих! Майстер-клас середньої складності. З собою мати: хороший настрій і ...можна щось до чаю. Вартість майстер-класу 250 грн. Попередній запис обов'язковий для вибору та замовлення вовни. Матеріали входять у вартість.

Де:  Розважальний комплекс «Forum Hall» Творча майстерня «Палітра тепла».

Початок о 11:00.

Клуб розмовної англійської мови

В бібліотечному ресурсному центрі «Вікно в Америку» — Клуб розмовної англійської мови (with Kaiser).

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека.

Початок о 17:30.

Матч БК «Тернопіль-ТНЕУ» - БК «Ніко-Баскетом»

Тернополян чекає захопливе протистояння місцевої команди із миколаївським «Ніко-Баскетом». В рамках 1/16 Кубка України лідер другої групи вищої ліги зустрінеться із третьою командою групи 1. В цьому сезоні в активі тернополян 9 перемог при 1 поразці, в миколаївців - співвідношення перемог і поразок 6 до 2. Обидві команди демонструють результативну і видовищну гру, та претендують на вихід у плей-оф чемпіонату. Що ж стосується безпосередньо участі в кубкових змаганнях, то миколаївська команда фактично стартує у цьому розіграші. Тоді, як БК «Тернопіль-ТНЕУ» уже здолав одного суперника: на попередньому етапі за сумою двох матчів наша команда обіграла БК « Калуш ПНУ» 67:80 і 99:54. То ж запрошуємо вас в спорткомплекс ТНЕУ на кубкові матчі нашої команди Де: Тернопільський національний економічний університет  (спорткомплекс).

Початок 17 листопада о 17:00, 18 листопада о 13:00.  

Відкритий 5km забіг Ternopil runday! / Free 5km run

Runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів. Ternopil runday - це пробігтися 5км по найбільш безпечній та екологічній біговій локації у Тернополі. Це зустріти бігових друзів, познайомитися з досвідченими атлетами, долучитися до бігової спільноти, дізнатися про найцікавіші бігові заходи, знайти тренувальний клуб у своєму районі та весело провести час у дружній компанії. При цьому бігати не є обов'язковою умовою, натомість дуже цінується волонтерська допомога: засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати та проводити розминку/заминку, бо runday - це соціальний проект, який тримається на волонтерській ідеї! (більше про волонтерство: https://runday.org/volunteering/)Тож, щосуботи зранку ми збираємось: площа на набережній перед Центральним причалом (як спуститись сходами з фонтаном «Каскад»).Знайомимося, робимо групову розминку та біжимо 5км! Час кожного фінішера фіксуємо та викладаємо на сайті runday.org. Крім того, ми прагнемо фіксувати наші емоції, і дуже вдячні, коли учасники позначають на світлинах себе, друзів і знайомих...Ми бігаємо за будь-яких погодних умов! Наші заходи ми ніколи не відміняли та не переносили...Долучитися дуже просто:- безкоштовно зареєструватися (достатньо 1 разу на всі забіги, навіть на інших локаціях)- не зважати на погоду, настрій чи на жодні обмеження щодо віку або спортивної форми...- дістатися вчасно до точки збору (локація на Google maps).

Де:  Площа на набережній перед Центральним причалом.

2 Тур Чемпіонату України з флорболу у категоріях до 13 та 15 р.

Де:  Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка.

Всеукраїнські змагання з сучасного танцю «Step Up».

Де:  Podolyany Hall.

Початок о 8:00.

18 листопада

Вистава «Каченя Пушок та задерикуватий Півень»

Цікава вистава для дітей. Квитки можна придбати у касі театру.

Де:  Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка.

Початок о 13:00.

Вистава «Принцеса на горошині»

Вистава для дітей віком від 5 років за мотивами казки Ганса-Хрістіана Андерсена. Вартість квитків становить 25 грн. Квитки можна придбати у касі театру.

Де:  Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.

Початок о 12:00, 14:30.

Вистава «Гуцулка Ксеня»

До Ворохти з Америки приїздить бізнесмен Майк Деделюк з племінником Яро, своячкою місіс Гелен та її дочкою Мері. Основна мета Майка - у короткий термін одружити Яро зі свідомою українкою, бо так заповів покійний батько, інакше усі гроші отримає Гелен і її дочка. Кожен притримується своїх інтересів: Майк і його колишній однокласник Іван Синиця – шукають наречену, Гелен навпаки «ставить палки їм у колеса», Мері - розважається з «гуцульськими ковбоєм» Семеном та його опришками, Яро під впливом рідної мальовничої природи таки знаходить своє кохання… Але чи покине гуцулка Ксеня свій рідний край?... Гуцульський колорит, яскраві масові сцени, іскрометний гумор, запальні танці, співи, мелодійна музика Ярослава Барнича не залишать нікого байдужим. Квитки можна придбати у касі театру.

Де:  Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка.

Початок о 19:00.

Вечірка «Ігристі ночі»

Де:  Riverside club

Пригощаємо дівчат Fragolino. - Dj Melnyk- Dj Nice- MC Kornel

До 23:00 год вхід вільний. Після 23:00 год - Ж- 0 грн., Ч - 60 грн.

Bugs&bunny

Де:  Паб «Хмільне щастя».

Початок о 19:00.

Гра «Грошовий потік»

Ведучий Ярослав Малков. Гра про гроші і про цілі, про те, як вийти з щоденних «щурячих перегонів», життя від зарплати до зарплати і зайти в фінансові накопичення. І це все в ігровій атмосфері, через настільну гру, автором якої є гуру бізнес консультування Роберт Кіосакі.

Початок о 12:00.

Фінансова гра: Cash Flow. Точка Біфуркації.

Дана гра-тренінг - інноваційний практикум для цікавих та азартних, головною фішкою якого є запуск якісних змін у вашому фінансовому сценарії та житті. Тобто «Точка біфуркації», що в результаті призведе до того, що у вас буде більше грошей та задоволення від життя. Гра буде проходити у форматі мозгового штурму в закритій групі (6-8 людей) із чіткою структурою. Старт вже дуже скоро. Тому реєструйся прямо зараз і ти дізнаєшся чи є ще вільне місце для тебе! Чому, Для кого даний проект, Що отримаєте, також реєстрація за посиланням нижче. Важливо: Реєстрація обов'язкова.

Де:  Арт-студія «Смугастий Кіт».

Початок о 12:00.

Студентська ліра - 2018

Фестиваль творчо обдарованої молоді. Насолоджуйся творчістю студентів. Підтримай свій факультет. Головна подія року у ТНЕУ

Де: Тернопільський національний економічний університет (актова зала).

Початок о 15:00.

Документальна виставка до 100-річчя ЗУНР

Відкриття виставки «Листопадовий зрив» (до 100-річчя проголошення Західно-Української Народної Республіки).

Де: Державний архів Тернопільської області.

Біла виставка Насті Кулік та Дарії Текуч

Заповненість і порожнеча, біле та чорне. Початок всього, коли одне не відрізнялось від іншого, коли заповненість була порожньою, а білизна чорною. Усі роботи єдині за сенсом. Вони про пошук світла в собі та навколо; вони — спроба означити це світло, яке усвідомлюється в тиші й на контрасті з тінню. Пошук свого призначення, свого місця під зірками та планетами, роздуми про свій шлях. Відчуття зв’язку всього зі всім, вплив одного на інше та присутність білого світла, яку ти здатний усвідомити. Світло наповнює та пронизує абсолютно все й завжди. Коли ти чистий і відкритий, то зв’язок, із ким би він не був — мурахою, деревом чи Вчителем — це завжди зв’язок із Божественним, зі світлом. Прожити цей зв’язок на найглибшому рівні та зануритись у свою власну глибину людині допомагає момент творіння. Мистецтво — це шлях всередину.У просторі галереї ми творимо зменшену модель Всесвіту. Є чорний і білий зал, і ми говоримо про світло і тінь. Настя — людина ранкового сонця, природи і світла. Даша — людина міста, архітектури та сутінок. Наша виставка — те, що відбувається, коли зустрічаються ніби протилежності з однією лиш метою — пошук світла і любові в собі.

Де: Ресторан «Bunkermuz».

Закони долі від йога-студії «Нітайгор»

В програмі: Закони долі. Прагнете бути гармонійними? Хочете бачити закономірність перебігу подій в житті? Тоді ми пропонуємо вам прості дієві методи, за допомогою яких ви не тільки зможете досягнути вищесказане, а також дізнаєтесь як змінити власну долю! Практики розслаблення. Ви дізнаєтесь про прості практики релаксації та умиротворення, які зможете застосовувати вдома. Смаколики. А також, як завжди, на вас чекає дегустація! Вхід вільний.

Де:  Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека.

Початок о 15:00.

Майстер-клас «Браслет з натурального каміння»

Цікава зустріч із львівською майстринею, яка створює надзвичайно популярні сьогодні традиційні українські намиста в етно-стилі. Світлана Майстриня цього разу приїде, аби поділитися досвідом і навиками в галузі прикрас з натурального каміння, розкаже про природу і здатності камінців, а також розкриє чимало цікавинок із нашого прадавнього минулого. Який зміст вкладали у намисто предки, чому готові були віддати за коралі не одну корову та яка філософія криється в символіці зґард і гуцульських хрестиків. Кожен учасник власноруч створить прикрасу та опанує нову техніку «шамбала» - плетіння макраме, що служить застібкою. А також набуде нових навичок і неоціненних знань. Вартість майстер-класу 150 грн. Витратні матеріали включені. Попередній запис обов'язковий за нижчевказаним номером телефону.

Де:  Розважальний комплекс «Forum Hall» / Творча майстерня «Палітра тепла».

Початок о 13:00.

Матч БК «Тернопіль-ТНЕУ» - БК «Ніко-Баскетом»

Тернополян чекає захопливе протистояння місцевої команди із миколаївським «Ніко-Баскетом». В рамках 1/16 Кубка України лідер другої групи вищої ліги зустрінеться із третьою командою групи 1. В цьому сезоні в активі тернополян 9 перемог при 1 поразці, в миколаївців - співвідношення перемог і поразок 6 до 2. Обидві команди демонструють результативну і видовищну гру, та претендують на вихід у плей-оф чемпіонату. Що ж стосується безпосередньо участі в кубкових змаганнях, то миколаївська команда фактично стартує у цьому розіграші. Тоді, як БК «Тернопіль-ТНЕУ» уже здолав одного суперника: на попередньому етапі за сумою двох матчів наша команда обіграла БК « Калуш ПНУ» 67:80 і 99:54. То ж запрошуємо вас в спорткомплекс ТНЕУ на кубкові матчі нашої команди Де: Тернопільський національний економічний університет  (спорткомплекс).

Початок о 13:00.  

ПобачиТИ

Скільки незрячих людей ви зазвичай зустрічаєте по дорозі на роботу чи університет? Впевнені, що відповідь більшості буде - «жодної». І це сумно :(. На жаль, ми живемо в суспільстві, в якому створені, мабуть, усі умови для того, щоб не зустрічати на вулицях, в громадському транспорті чи просто в кафе людей з інвалідністю. Отож, на даний момент маємо в країні ситуацію, не коли сліпі люди не бачать нас, а ми не бачимо їх... Ми не хочемо бути осторонь цієї проблеми і вирішили організувати «побачиТИ».Дана подія - це місце зустрічі тих, хто бачить світ по-різному. Давайте поспілкуємось, проведемо час разом та зруйнуємо бар’єри і стереотипи між нами. Під час події планується провести книжковий гаражний розпродаж . Увесь дохід з якого піде на закупівлю аудіокниг для незрячих людей Тернополя. Ти маєш можливість долучитись до доброї справи в один із способів: принести книги для продажу прийти і купити книги поєднати обидва (ми віримо в тебе!)

Де: Центр науки Тернополя.

Початок о 12:30.

Цікава неділя

Майстер-клас від центру інтелектуального розвитку та дозвілля «Smart kids» (Казкові медузи)

Де: Дитячий розважальний центр «Мадагаскар».

Початок о 17:00.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео