У Тернополі відкрили виставку народних іграшок, які створили діти (фоторепортаж)

У Тернополі відкрили виставку іграшок, де усі представленні роботи діти створили власними руками. Їхньою особливістю є те, що вони представляють народну українську творчість та передають нашу культуру.

Виставка «Українська народна іграшка руками дитини», покликана повернути сучасності згадки про минуле та нашу українську культуру, аби її не забували та використовували й зараз. На виставці представили роботи дітей із різних куточків країни.

– Виставка такого рівня у «Школі народних ремесел» проводиться вперше, але ми сподіваємося, що то буде лише початок таких конкурсних циклів для нашої школи. Разом із Тернопільським осередком народних майстрів України у нас виникла спільна ідея, зробити такий конкурс для дітей. У ньому взяли участь дітки від 6 до 17 років, – розповідає заступник директора «Школи народних ремесел» Тетяна Жмурко. – Ще дуже приємно, що на виставці ми маємо роботи з Одеської, Сумської, Харківської, Чернігівської областей.

unnamed (12)
unnamed (12)

unnamed (11)
unnamed (11)

unnamed (10)
unnamed (10)

У Тернополі така виставка проходить уже втретє, раніше вона мала іншу локацію, якою була міська бібліотека №5 для дітей.

unnamed (9)
unnamed (9)

На виставку завітала народна майстриня та член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Алла Шушкевич, яка викладає у школі №11 Тернополя, понад 6 років займається народною лялькою і навчає цьому інших. Каже, що хоче показати іграшки, яких інколи не видно, аби їх побачили й інші.

– Ми змінили приміщення для виставки, бо «Школа народних ремесел» займається відтворенням  української культури та навчає дітей. Окрім того, хочеться, аби виставку з таких робіт побачило більше людей, а коли проводити їх на одній локації, то, зазвичай, приходять поглянути на вироби одні і ті ж люди. А хочеться, аби більше тернополян знали і бачили нашу народну творчість, – розповідає народна майстриня Алла Шушкевич.

На виставці представили безліч іграшок, що створили діти з різних матеріалів: глина, папір, тканина, дерево. Усі вони різні та оригінальні. Деякі представлені у цілій композиції, яка передає культуру українського минулого, деякі  розфарбовані яскравими кольорами, які демонструють дитяче бачення народних ремесел. Детальніший фоторепортаж з виставки «Українська народна іграшка руками дитини» шукайте у наступних матеріалах «Терену».

unnamed (8)
unnamed (8)

unnamed (7)
unnamed (7)

unnamed (5)
unnamed (5)

unnamed (4)
unnamed (4)

unnamed (3)
unnamed (3)

unnamed (2)
unnamed (2)

unnamed (1)
unnamed (1)

unnamed
unnamed

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео