Від початку тижня на Тернопільщині зареєстрували 136 випадків захворюваності на кір

79_main_new.1515685122

За даними моніторингу Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України, з 12 по 15 листопада в області зареєстрували 136 випадків захворюваності на кір.

12 листопада у Тернопільській області зареєстрували найменшу кількість випадків захворюваності на кір –  25 випадків. На наступний день, 13 листопада, за первинними діагнозами зафіксували найбільшу кількість захворювань – 50 випадків. Проте 14 листопада кількість таких діагнозів зменшилася до 28 пацієнтів із цим захворюванням. Станом на вчорашній день – 33 інфекційних захворювань на кір. Такі дані повідомили у лабораторному центрі.

У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність на кір зросла на 35 %, інформують на сайті МОЗ України. Тернопільська область все ще знаходиться на 6 місці за рівнем, де охоплення плановою вакцинацією є найменшим.

Як жителям Тернопільщини запобігти захворюванню, нещодавно говорили на прес-конференції. Фахівці вважають, що лише вакцинація може попередити цю хворобу. Важливо, щоб діти були щеплені згідно з календарем профілактичних щеплень.

1-1-4
1-1-4

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео